Vissa hästmänniskors val

Dessa förvisso fördomsfulla bilder får mig ändå att fundera över ett intressant fenomen som jag sett hos flera hästägare.

De kan ha lagt x hundra tusen på en ny ridbana eller lastbil tex men hemma hos dom själva ser det ut som ”kom och hjälp mig”.

Möbler från 70-talet som inte ens Myrorna hade tagit emot, heltäckningsmatta från 80-talet, väggar med gulnade tapeter och nerslitna plastgolv….men hästen….den ska minsann ha det bästa av allt?

Har insett att det många gånger egentligen inte handlar så mycket om prioriteringar; pengar finns men däremot helt enkelt inget INTRESSE för att ha det snyggare/ bättre hemma.

Och sedan läste jag detta!

I sak inte så himla konstigt kanske men kommentarerna som följde på Facebook!?!?

Där blev det nästan tävling i vem som lever sunkigast; ”aldrig” tvättar stallkläderna (för de blir ändå skitiga igen), har en bil som ser ut som en soptipp,  aldrig åker på semester osv.

Så klart upp till var och en hur man vill leva och prioritera men jag blev ändå lite beklämd.

Det är väl inget att raljera över…!?!? Antar att en del skrev som de gjorde lite överdrivet och humoristiskt men jag har sett hästägare ”förstöra” en i princip ny bil genom så mycket skräp att det för mig var mer äckligt än något annat och jag vet inte om det är något att skoja om?

Jag lägger massor av tid och pengar på hästen men det finns faktiskt även ANDRA saker i livet….och definitivt när man lever i en relation med någon som inte delar ens intresse….

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Manda Stillnert

    Försöker vara lika noggrann hemma med städningen som i stallet, men visst ibland är stallet mer välstädat en hemma men överlever nog de 😉

    Svara
  2. Frida

    För mig handlar det om ork och prioritering. Jag har det rätt okej hemmanumera men hade länge plastgolv från 70-talet helt enkelt för jag inte hade råd, eller rättare sagt inte prioriterade det, det var roligare att spendera mina pengar på annat just då. Men jag tycker om att ha det lite fint hemma men erkänner att städningen är det lite si och så med ibland. Brukar bli ett ryck då och då och då städar jag jävlar i det noga, sen blir det ett långsamt förfall igen haha. Har dock inte det äckligt, hunden drar in skit men dammsuger rätt ofta och har det rent men rörigt. Bilen däremot är fruktansvärd, den ligger längst ned på priolistan den stackaren. Men det handlar främst om ork,tid och prioriteringar för min del.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>