Uppfinning för ultimat inlärning

I mitt nötande av olika dressyrrörelser, som ibland känns lite som att man tränar till viss del i blindo utan tränare eller ens speglar på plats har jag funderat på vad som skulle vara en stor hjälp.

Och min bästa lösning, även om den måhända är utopisk hade varit någon form av sensorer som skulle tala om för en ”när det är rätt eller fel”.

Man skulle alltså på något sätt programmera in tex ”den perfekta öppnan”och sedan skulle sensorer på hästens kropp tala om för en när man är i ”den gröna zonen” = en korrekt utförd öppna, i ”den röda zonen”= motsatsen och kanske också en orange zon 🙂 ?

Hade inte det varit fiffigt 🙂 ?

”Du får väl kontakta några forskare på Chalmers” skojade Olof när jag berättade om min fantasi men vem vet…en dag kanske det kommer något snarlikt?

Och då var det här ni läste det först he he….

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anna

  Hade varit smart och tror det kommer. Man kan ju redan köpa grejer till tyglarna som mäter hur hårt man håller och ger realtidsfeedback. Det finns schabrak med trycksensorer som mäter ens viktfördelning. Men kan bara säga att jag gillar din idé

  Svara
 2. Elin

  Jag är helt övertygad om att sådan teknik kommer inom en snar framtid. Du får genast sälja in din idé Birgitta så ingen annan hinner före. På veterinär-och forskningssidan finns det ju sensorer, löpband och kameror med mera för att mäta t.ex. rörelsestörningar så det är säkert bara en tidsfråga innan varianter av detta riktar sig till direkt till hästägare.
  På tal om teknik för oss hästägare så finns det mätare som kollar temperaturen under täcket på hästen:
  http://nipet.se/index.php?route=product/product&product_id=163

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>