Dagens fråga

Läst på ett hästforum:

Om ens tränare är funktionär på banhoppning , är det tillåtet att ”hålla träning” för sina elever, d v s guida dem i ridningen genom hela hopprundan inne på banan?
Inte p&j då alltså , utan riktiga tävlingar med omhoppning.

Ha ha ha….alltså….vare sig det var tillåtet eller ej hade jag som ryttare tyckt att det var urpinsamt om min tränare skrek instruktioner åt mig medan jag hoppade om hen så befann sig inne på eller utanför banan och jag har mycket svårt att tro att en seriös tränare skulle skämma ut sig så 🙂 !

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Linda Ferne

    Jag hade skämts ögonen ur mig! Såna saker blir långlivade i hästvärlden i skvallerväg… Visst, om tränaren hade haft en paus tex under framtidning hade man ju uppskattat det, men inte mitt under tävlingsritten…

    Svara
    • Birgitta

      Det händer sällan numera, om det beror på att jag tävlar på en högre nivå eller att headset uppfunnits, men förr kunde det hända att ryttare på framridningen hade högljudda (skrikande) medhjälpare/ tränare som instruerade dom konstant.

      Kunde också upplevas som störande om framridningen är trång, ryttaren mer koncentrerad på sin instruktör än omgivningen etc.

      Svara
  2. Frida

    Jag tror faktiskt inte det är tillåtet under tävlingsritt oavsett om personen som skriker instruktioner är funktionär, tränare eller annat typ förälder. Det är ju fusk egentligen att få instruktioner under ritten, märkligt att man ens funderar på om det är okej. Och som ni säger, jag hade skämts ögonen ur mig….

    Svara
  3. M

    Håller med i sak, däremot kan mina tränare säga/hojta ”keep going” eller smacka när jag passerar där de står om t.ex. min galopp är för dålig. När jag bytte tränare var jag så osäker i min ridning att jag behövde mycket mer stöd inne på banan och då hände det att min tränare fick skrika till när jag började backa in på linjerna. Såklart att det var väldigt pinsamt men samtidigt var det en trygghet att höra deras röst. Mina nerver spökade så mycket inne på banan att jag blev en helt annan ryttare, så detta gjorde underverk för mig.

    Idag brukar de mest vissla vid tidshoppningar.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>