Tisdag- fina vän

Nu var det flera veckor sedan Olof red Vicke och jag slits ständigt mellan om jag ska rida mer själv eller låta honom rida- båda delarna behövs och ger effekt men jag har ju inte obegränsat med pengar tyvärr.

Idag behövde jag inte vela i alla fall; jag har varit drabbad av förkylningen (influensan?) från helvetet och även om jag är på bättringsvägen så har det mest satt sig i halsen = jag kan knappt prata!

”Vad skönt för dig att få rida i tystnad” väste jag när Olof satt upp- vanligtvis babblar jag konstant medan han rider eftersom jag har så få tillfällen att prata med en vettig hästmänniska IRL (jag är nästan alltid ensam i ”mitt” stall).

”Oj vad liten han blev” kommenterade mamman till en annan elev Olofs uppsittning och som hon påpekade så ser ju Vicke mycket mindre ut än när hans mycket kortare ägare sitter i sadeln.

Men liten eller stor…fan…ursäkta…vad fin han såg ut.

Halsen kommer fram mer och mer även på kandaret, traven ser bättre ut, alla spelande muskler…ja, jag är en partisk ägare men så tycker jag.

Jag bad Olof att rida lite skolor och ”glädjande” nog bekräftar han att de ÄR svåra så det är faktiskt inte bara en oskicklig ryttares ”fel” att det blir låga betyg på tävling.

Ska man förenkla och sammanfatta handlar det om att Vicke inte bär tillräckligt med vänster bak, inte tar stöd i vänster tygeln när den är yttertygel och behöver komma mer mellan denna tygel och höger skänkel. Lätt som en plätt…not!

Intressant att se att min teori kring en annan sak stämmer; precis som jag förutspådde för över 1 år sedan.

Då sa jag till Olof att det inte skulle förvåna mig om Vicke börjar använda piaffen för att komma undan arbete- jag har sett det hos andra hästar som har lätt för samling.

Och nu kommer det då och då. När det blir för jobbigt och man vill ha både samling och utföra whatever (säg en skola tex) så börjar Vicke piaffera- för det är ju så enkelt för honom jäkla typ 🙂 !

Ja, ja…inget som oroar mig alls utan mer ett konstaterande och så klart något man ska ha i åtanke och inte uppmuntra.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>