Goda egenskaper

Ni har säkert varit med om det på anställningsintervjuer; att man ombeds att räkna upp x saker ”som man är bra på”.

En av mina bästa egenskaper tycker jag själv är att jag har en väldigt hög arbetsmoral och uthållighet; jag kan liksom inte göra ett dåligt/ halvdant arbete pga mitt samvete om inte annat och jag kan jobba nästan hur länge/ mycket som helst, om det behövs.

Nu är mitt mål i livet verkligen inte att slita, tvärtom, men jag kan som sagt göra det om det behövs och har också gjort det i kortare eller längre perioder.

När jag tänker tillbaka på en del saker jag gjort kan jag i efterhand inte förstå hur jag orkade/ klarade av det men tydligen gick det.

Exempelvis hade jag ett tag ett extrajobb med städning av en ridskolas kontor och ”allmänna utrymmen” och detta 5 dagar i veckan.

Förutom heltidsarbete skulle jag alltså städa dessa 5 gånger i veckan, driva en cafeteria i samma stall 3-4 timmar om dagen varannnan kväll och rida och tävla var och varannnan helg.

Extrajobbet tog kanske 1 timme så jag fick stiga upp i ottan, först för att städa, sedan rida, komma till jobbet vid 8 och därefter infinna mig i cafeterian runt 16.30.

Och så höll jag på i typ 1 år…

Extrajobb har jag för övrigt haft under i princip alla år så för mig är det inget konstigt att arbeta både alla möjliga tider på dygnet och alla röda dagar som finns.

Numera lever jag ett mycket lugnare liv och är tacksam för varje dag som jag kan ha det så.

Det har aldrig varit ett självändamål att jobba mycket men när det har ”behövts” (läs: under alla år som ensamstående hästägare som ville unna sig alla träningar och tävlingar) så har det blivit så.

Men vad säger ni läsare; vad är era goda egenskaper?

4 kommentarer Skriv kommentar

      • Liv

        Jag kan nog inget annat än säga att ”jag är född sådan”. Jag har alltid, både som barn, ungdom och vuxen varit väldigt glad och positiv av mig. Brås väl på goda gener :o)

        Svara
  1. Anna

    Jag är väldigt anpassningsbar. Tror att jag är ganska rolig (men det beror förstås också lite på umgänget) och jag kommer överens med de flesta.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>