Lördag- spegellån

I morse lastade jag Vicke och körde till Olof- inte för att träna för honom utan för att låna hans ridhus, läs: SPEGLAR.

Ridhuset var nyharvat som bonus så det kunde inte bli bättre eller jo…det kunde det faktiskt för Vicke gick väldigt bra- kanske för att ryttaren var fokuserad, tittade i speglarna och verkligen RED 🙂 .

När vi kom hem släppte jag Vicke i en gräshage ett tag; jag håller på att vänja honom vid denna gröda och vill inte göra för stora förändringar i en hast.

Fast…å andra sidan vet man banne mig aldrig vad gäller kolik, fång och dylikt.

För att ta ett exempel så vet jag inte en enda lektionshäst på den ridskola jag stod i över 20 år som fick varken det ena eller det andra trots att de i alla fall då släpptes på bete (magert förvisso) utan att ha sett ett grässtrå innan dess…

Vädret idag är behagligt men inte läge för sol och bad, däremot skönt att promenera i vilket vi gjorde vid Saxtorpssjöarna.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. SofiaM

    Bra att du vänjer honom långsamt. Vå veterinär varnade oss att släppa lektionshästarna på gräset, vi skulle vänta någon vecka. Hon har haft extremt många fångfall denna vår. Aldrig varit med om liknande sa hon.
    Så ta det lugnt med gott samvete

    Svara
    • Birgitta

      Ja du vet ju hur mycket denna häst betyder för mig- skulle aldrig förlåta mig om han fick fång pga oaktsamhet.

      Sedan kan man inte förutse allt….Archie fick ju fång av ensilage….

      Svara
      • SofiaM

        Jo det kommer jag ihåg när Archie fick.
        Tror att denna blöta vintern är orsaken till att det är hög fångrisk i år. När jag drog upp stockar ur marken (ett av våra gamla körhinder som stod i en hage och var ruttet med långa spik i), så såg jag hur blött/fuktigt det faktiskt fortfarande är i marken. Ser torrt ut men mindre än 10 cm ner är det bra med fukt i jorden.
        Blev faktiskt lite förvånad själv när jag såg det och lärde mig något nytt
        Så just i år tror jag att man gör rätt i att vara extra försiktig oavsett vad man har för häst och vad den används till.

        Svara
        • Birgitta

          Intressant reflektion och när jag tänker efter är det ganska logiskt.

          Så mycket nederbörd som det faktiskt kom i Skåne i över ett halvår så kan ju omöjligt allt ha torkat upp på nolltid utan det är väl som du såg- ytan som är torr.

          Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>