Konstigt

Jag skulle ju ha tävlat förra söndagen men kom av förklarliga skäl inte till start.

Ringde och förklarade läget redan dagen innan och undrade också om återbetalning av startavgifterna då det ändå handlar om 700 spänn.

Jodå…återbetalning kunde ske om man inkom med veterinärintyg senast 7 dagar efter tävlingens slut.

Hmmm…hur vanligt är det att man får en veterinärtid så snabbt undrar jag?

Tja…man kanske får en tid hos NÅGON veterinär men vill man besöka den veterinär som KÄNNER hästen kan man absolut få vänta mer än en vecka….Min erfarenhet i alla fall.

9 kommentarer Skriv kommentar

 1. Ann

  Nu för tiden är det snarare väldigt ovanligt tycker jag om man inte får tid inom en vecka även hos sin egna veterinär…?
  Hur som helst kan ju ens egna veterinär ofta skriva ett intyg innan besöket om det skulle fördröjas om man förklarar läget.

  Svara
  • Birgitta

   Jag förstår din tanke men i just detta fallet skulle ett intyg skrivet i förväg inte alls kännas seriöst, dvs jag tror ingen seriös veterinär hade gått med på att intyga att en häst de ej sett med egna ögon varit halt.

   Min häst blev ju halt på lördagen och ohalt söndag kväll- vilken veterinär skulle påstå att en hältkontroll gjordes mellan lördag och söndag när de inte ens jobbar?

   Svara
 2. Sara

  Det beror nog helt på vad man har för veterinär.
  Jag får alltid tid samma dag, dagen efter eller samma vecka beroende på vad problemet är. Just för att de känner mig och min häst då klämmer de in mig ändå.
  Men det finns andra kunder som får vänta av olika anledning.

  Svara
  • Birgitta

   Du är bara att gratulera!

   ”Min” veterinär, som det tack och lov kan gå lång tid mellan våra träffar (senast 2 år) jobbar numera bara 3 dagar i veckan så en väntetid på över en vecka känns inte så konstig.

   Svara
 3. Anna

  Jag tycker att två veckors väntan på veterinärtid låter ganska långt, men jag förstår vad du menar med att man vill vänta på sin egen veterinär.

  Efter att själv ha varit med och arrangerat tävlingar kan jag tyvärr lite förstå varför reglerna kan vara stränga… Synd att det drabbar de som är ärliga dock!

  Svara
 4. Malin

  Att få en tid inom sju dagar om man står med en halt häst låter högst rimligt. Hos min veterinär får jag alltid tid dagen efter eller så om det är något ”akut”. Jag skulle aldrig vilja vänta att undersöka min häst en hel vecka om den plötsligt blir halt.

  Svara
  • Birgitta

   Jag VILL få min häst undersökt i samma sekund den blir halt och skulle säkert köra till världens ände för att få det gjort MEN ibland är det faktiskt bättre att ha liiiite is i magen (vilket jag aldrig har).

   Jag har åkt in med hästar pga ”bensmäll” tex och detta hade ju gått över inom någon dag om jag bara hade lugnat mig.

   Så ANDRA rekommenderar jag att vänta några dagar men jag lever inte som jag lär….

   I just detta fallet var jag tvungen att vänta pga att min veterinär dragit ner på sin verksamhet.

   Svara
 5. Katarina

  Min erfarenhet är att vill jag ha veterinär akut, dvs akut sjuk eller skadad häst ringer jag distriktsveterinären som kommer direkt, vill jag ha någon specialist på tex knepiga hältor ringer jag min ’ordinarie’ veterinär. Och ja, jag väntar hellre på den ordinarie veterinären för icke-akuta saker. Även om det tar mer än en vecka. Tycker det låter väldigt lyxigt att kunna få tid hos specialist så snabbt som vissa skriver här 🙂

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>