Hovslagarhyfs

Läser följande på Facebook:

”Hovslagare sökes!!!

Jag söker en ny hovslagare då min vanliga inte verkar orka komma till mig längre, inte ens höra av sig.
Igår var det 3gg på en månad som vi bokat tid men han inte dykt upp och svarar inte.”

Det intressanta här är att jag har läst liknande efterlysningar ganska ofta och jag måste ställa mig frågan: vad är det med denna yrkeskategori?

Känner man inte till allmän hyfs?

Oaktat skäl till att man inte kan/vill/ids komma och sko kan man väl för f..n höra av sig!?!?

Och tycker man att det är pinsamt att prata med sina kunder så uppfanns sms för ganska många år sedan- lätt som en plätt att skriva några ord och tack och adjö. Så VET man i alla fall!?!?!

Väldigt tacksam över min hovslagare som inte håller på som ovan och tycker ärligt talat att det är helt oacceptabelt!

7 kommentarer Skriv kommentar

 1. Katarina

  När min hovslagare slutade komma till vissa kunder (visserligen med skillnaden att hon inte bokade nya tider, inte struntade i att åka på bokade) berodde det allt som oftast på att hon inte fått betalt..

  Svara
  • Caroline och unghästen Stina

   Jag har samma erfarenhet. Takes two to tango liksom… Lika oproffsiga som kunder ibland framställer hovslagare, lika illa talar de om kunder som inte betalar för sig, tar fram leriga hästar, hästar som inte kan bete sig osv. osv.

   Det är lite lustigt det där, för när en hovslagare slutar höra av sig eller komma ut, då frågar vi på kundsidan oss alltid vad det är för fel på hen. Om en hovslagare får höra att en kollega gjort sig onåbar frågar hen istället alltid vad det är för fel på kunden…

   Svara
   • Birgitta

    Fast oaktat skäl till att man ej vill sko mer tar det 3 minuter att skicka ett sms och ange skälet.

    Dels slipper man ju bli störd framöver och dels får man ju chansen att ”kräka av sig” om det nu ÄR kunden det är fel på.

    Varför , som i inläggsexemplet tex boka 3 tider??? Bara slöseri med allas tid om man ändå inte tänker komma…

    Svara
    • Anna

     Ja att ständigt boka in nya tider och sedan inte dyka upp är ju inte särskilt schysst mot hästen heller… Bättre då att förklara för ägaren vad som gäller. En månad extra mellan skoningarna är ganska länge.

     Svara
     • Birgitta

      Ja, och att som hästägare sedan hitta en ny hovslagare brukar inte hända över en natt precis….

 2. Frida

  Tror alla har träffat på dessa hovslagare. Jag kan förstå att det så klart kan ha att göra med kunden också, vet hur drygt det är att tjata på att folk ska betala t ex. Eller att man har väldigt jobbiga hästar, alltid leriga ben osv. Har själv haft ett antal genom åren som kommer lite när som, inte kommer alls eller flera timmar senare eller tidigare än avtalat osv. En av dem hade faktiskt legitima skäl till det och hen var otroligt skicklig samt att hen oftast bad om ursäkt och kompenserade med att t ex hämta in och släppa ut hästarna själv eller ta en extra sent på kvällen.
  Men jag upplever att det blivit bättre genom åren, hovslagare verkar ha mer yrkesstolthet och kommer oftast när de ska, de ställer också själva mer krav på kunden så som rena ben eller tar extra betalt för svåra hästar. Den vi har nu kommer alltid på pricken i tid och ber om ursäkt om hon är 10 minuter sen och dessutom duktig på att sko och bra med hästarna! En sådan hovslagare ska man hålla hårt i….

  Svara
  • Birgitta

   Bättre har det definitivt blivit sedan jag köpte min första häst.

   Då var det inte ovanligt med hovslagare som hade alkoholproblem och som uteblev av den anledningen och/ eller hovslagare som lätt tappade humöret och pucklade på hästarna.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>