Släpmarodören

Vicke är en mycket snäll häst med det mesta tycker jag och de saker han har ”förstört” är lätträknade men EN skada har han faktiskt gjort sig skyldig till och det är ett sönderskrapat golv i transporten.

Under en period fick han för sig att skrapa ganska frenetiskt när vi närmade oss stallet efter träningar/ tävlingar- det var så att hela släpet gungade rejält ibland.

Han gjorde det bara någon kilometer hemifrån men efter x sådana resor så gick det hål i mattan- transporten är dock 9 år gammal och klarade tydligen inte hur mycket som helst.

Skrapandet har tack och lov upphört, kanske temporärt då vi inte stått så länge i vårt nya stall men golvet behövde hur som helst lagas för det var hål rakt ner till aluminiumet.

Som alltid när något behöver lagas på min transport körde jag den till ÖB-service i Malmö; jag har fått jättebra service där i säkert 20 år!

Och nu har jag ett helt golv igen vilket så klart känns både tryggt och långt mer estetiskt tilltalande 🙂 .

Det FINNS faktiskt lagningskit man kan köpa från fd Boj och laga golvet själv men det finns inte på kartan att jag skulle ge mig i kast med ett sådant projekt.

Jag saknar tålamodet och noggrannheten och då får man betala för att någon annan ska göra det- mycket bättre dessutom.

Före

Och så här ser det ut nu:

Här ser man den stora lagningen vid frambenen och en mindre där Vicke har sitt vänstra bakben. Färgskillnaden mellan lagningen och ursprungsgolvet gissar jag försvinner inom kort.

5 kommentarer Skriv kommentar

 1. Madeleine

  Så gör min häst oxå. Men bara när vi är på väg hem. Ca 5 km från stallet sparkar han med frambenen, släpet gungar och det hörs lång väg.
  Folk vänder sig om och tittar, men bakomvarande bilar håller sig på avstånd.
  Tar gärna emot råd om hur jag ska få honom att sluta.

  Svara
  • Birgitta

   Det är bara på hemvägen ja.

   Har tyvärr inga bra tips.

   Jag har provat att tvärbromsa x gånger= hjälpte ej. Ej heller att stanna bilen, öppna släpets dörr och skrika ”va f..n sysslar du med”……

   Svara
 2. LenaB

  Hög igenkänningsfaktor på den:-) Min gamla Rosa gjorde så också, och inte nog med det, när man körde av motorvägen på väg hem så började hon dessutom gnägga, så hon bankade och gnäggade sig igenom byn, jag lovar att ingen missade att vi var på väg hem haha.

  Svara
 3. Filippa

  De känner lukten av hemma och vill ut och få dagen avklarad, jag gissar att detta är hästar som har en tendens att vara otåliga i annan hantering som utsläpp osv med. Finns inget att göra åt tyvärr, annat än att sätta wunderbaums i släpet så de domnar av i nosen 😉

  Svara
 4. Lee

  Har en kartläsare till häst här med…. Vissa gånger värre, ibland bättre i ”skrap o gung”, ibland tror jag hon är extra otålig för hon är kissnödig.. (skulle aldrig kissa i släpet, eller på tävling), men jag vet inte…. Nån tipsade om att hänga vattenfyllda petflaskor i frambommen, har ej provat.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>