Torsdag- värmebölja

Snacka om helomvändning från ständigt regnande, blåst, kyla, fruset i marken och till DETTA!

Det har varit rejäla sommartemperaturer i hur många dagar som helst och ska man tro prognosen kommer det att fortsätta ett tag till.

Jag älskar ju värme och är hur nöjd som helst; det enda jag hoppas är att det blir en fortsatt ”bra” sommar och inte som förra året OCH att diverse flygfän inte hittar till vår anläggning.

Än så länge ser det lovande ut och jag skulle gärna slippa diverse sprayer, insektstäcken och luvor så länge som möjligt.

Att rida i värme tycker jag att man kan kringgå bra genom att rida tidiga morgnar som jag ju ändå gör och att kunna tvätta av/ spola hästen efteråt är också guld.

Idag blev det ett pass i vårt ridhus faktiskt och det var inte så farligt med värmen.

Dessutom hävdar jag alltid att hästar inte kan bli halta av värme men däremot av dåliga underlag så att det sistnämnda är bra är alltid min prio.

Och underlaget är just nu bättre i ridhuset än på utebanan som verkar klara nästan hur mycket nederbörd som helst men som nu när den är snustorr inte ger samma ”stadga” som ridhusunderlaget.

Det är helt ok förvisso men har man ett bättre alternativ så….

En kommentar

  1. Manda Stillnert

    Vi har inte motionerat våra mer en sent på kvällarna den här veckan alldeles för varmt! Men nu kommer det lägga sig mellan 18-22 grader som det ser ut på väderprognosen just nu vilket passar bättre 🙂

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>