Senaste modegrejen

Om man följer en del hästbloggar, Instagram och Facebook inser man att grimmor likt den ovan, dvs med en massa ludd öveallt är det senaste.

Har sett hur många som helst som stoltserar med dom så det är bara ut och handla om ni ska hänga med!

12 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anna

  Tänker att den måste bli ganska ofräsch snabbt. Fortsätter nog att hålla mig till en klassisk lädergrimma.

  Svara
 2. LenaB

  Fast egentligen är väl tanken med dem att de ska vara för hästar som reser långt, med hästbuss eller flyg eller så?!? Inte att man ska ha dem till stallgrimma;-)

  Svara
 3. Lee

  Så praktiskt *not*. Förstår syftet med luddgrimma av läder, för transport. De är ju dyra dock. Men nu kommer det massor med nylongrimmor (som den på bilden) som är lite billigare, o det måste ju vara en modegrej…

  Svara
 4. Caroline och unghästen Stina

  Det är något med folk och ludd alltså mysgosförmänskligande av hästen? En känsla av att man gör det skönt och mysigt för den? Håller i detta fall med om en lädergrimma som är lätt att hålla ren. Och avtagbara ludd om hästen får skav någonstans. Mvh Principiell Luddantagonist

  Svara
 5. Anonym

  Här kommer en anekdot om nosludd… För många år sedan hade jag en häst som var tittig och skyggade för i princip varenda sten på marken som var över 2dm stor.
  Jag tänkte då att kanske ett rejält nosludd kan hindra detta, att hon helt enkelt inte skulle se så bra mot marken …. Övade hästen att ha nosludd på i boxen och stallet flera och långa tillfällen. Så var dags att testa på tränset och ut. Promenerade runt med hästen på gårdsplanen och allt var frid och fröjd. Så satt jag upp. Och DÅ! Om en häst kan glo i kors för att titta på sin nos gjordes det då. Styv i ryggen och så började rodeon. Över gårdsplan, upp på gödselstacken, studs på studs och ner igen. Jag satt kvar imponerande länge. Dock for jag av när vi var på gödeslplattan av betong.,. Skadade inte mig särkilt allvarligt och minns inte om hästen slutade bocka bums när jag for av, men har för mig det. Det blev inte fler försök att dämpa synen nedåt under ridning på den hästen. Det fluffiga fina fårluddet har jag kvar i en låda, i nyskick

  Svara
 6. Manda Stillnert

  Det var från början till hästar som reste långt, tex över Europa med transport eller flyg tex. Sätter ibland nosludd på hösten & våren på min men det är när hon fäller då hon blir känslig i skinnet helt enkelt över nosryggen.

  Svara
 7. Frida

  Minns att det var väldigt trendigt runt 2000-2005 ungefär med fårskinnsludd på allt! Det var grimmor, förbyglar, benskydd (gärna i läder då för att göra det extra meckigt), träns och allt annat möjligt man kunde fästa ett fårskinn på. Minns att jag hade hoppskydd i läder med fårskinn i. Var ju skitjobbigt att hålla det rent, du kan ju inte tvätta läder i maskin och fårskinnet blev ju skitigt och svettigt och äckligt. Nej ingen höjdare. Men det modet återkommer väl i hästvärlden precis som i ”vanliga världen”. Jag kommer nog inte att haka på dock….

  Svara
  • Birgitta

   Skulle heller aldrig orka hålla på med äkta fårskinn och rengöring av detta.

   Mina boots och strykkappor har tvättbart ludd och där går min gräns för det är ändå snyggare än utan 🙂 .

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>