Film från idag!

När jag nu för en gångs skull har med mig en filmare (aka min älskade man) så ”måste” jag väl visa er hur dagens ritt gick.

Med tanke på att jag inte hade så bra känsla på framridningen (försökte ”hotta upp” Vicks men det blev inte så harmoniskt som jag skulle önska) och inte heller inne på banan (som jag tyckte hade dåligt underlag) så tycker jag att ritten SER helt ok ut- känslan var som sagt värre.

Men ”givetvis” finns det en miljon saker att anmärka på (annars hade jag fått mer än 62,9 % ha ha) och jag är min egen största kritiker så jag undanber mig faktiskt negativa kommentarer.

Även om ”man” inte ska bry sig om vad ibland vilt främmande personer (som dessutom ibland själva knappt vet fram och bak på en häst) tycker så vill jag ändå inte läsa sådant just här och nu känner jag.

Vicke sköter sig ta i trä ypperligt så ingen skugga över honom vare sig ridmässigt eller hur han är i uppstallningsmiljön och det är så klart jätteskönt.

Kommer en bildbomb för de som gillar sådant ikväll!

10 kommentarer Skriv kommentar

 1. Lee

  Tycker ni är jättefina! Vi ska nog till Björbäck i slutet på juni på vårt första meeting, fast hopp då…. Har du ngt tips allmänt att tänka på? Överlever man meeting utan sadelskåp, för det har vi inte.

  Svara
  • Birgitta

   Jag har inte heller skåp – lite bökigt att ha allt i bilen men vågar inte lämna något framme då jag läst att stölder förekommer.

   Ta med ledträns är mitt tips så du slipper tex gå ut och beta i det vanliga tränset (hemma har man ju grimma).

   Försök att teama ihop dig med någon ang fodringar- dels så att inte din häst blir orolig när andra får mat och dels för att du annars måste vara där hur många gånger som helst vilket jag tycker blir drygt.

   Svara
   • Lee

    Tack för bra tips! Vågar man ha det i sadelskåpet i transporten(låst)? Tänkte ta hacket som ledträns, gräsätarvänligt 🙂

    Svara
   • M

    Ytterligare tips: dubbla vattenspannar med tejp över ”öglorna” så hästen inte kan skada sina ögon när den dricker, vattenkanna/dunk, slobber mash istället för betfor, packa även det ”lilla” som är så behändigt att ha tillgång till som straps, silvertejp, penna, knivar, skurborste.
    Det är kul att vara på meeting! Lycka till både Birgitta och Lee

    Svara
    • Birgitta

     Fler tips:

     Ta med extra ridbyxor och top/ridskjorta.

     Själv glömde jag ridstrumpor som jag hade lagt fram så ni kan nu titulera mig ”Sveriges ofräschaste ryttare” = samma strumpor i 3 dagar *ASG*!!!

     Svara
 2. Frida

  Han är grann din häst!

  Förstår att man undanber sig kritik men mycket märkligt egentligen att det ska behövas. Slutar nog aldrig förundras över detta fenomen (mest inom hästvärlden vad jag märkt) att man oombedd framför kritik eller som själv säger ”lite tips”. Tycker det är så märkligt egentligen, det förekommer även i verkligen livet men inte lika ofta (och då känns det ännu konstigare), att man liksom bara börjar förklara för någon annan hur man anser att de bör göra, helt utan att man blivit tillfrågad. Men det verkar så självklart för andra att man gör så, tydligen väldigt självklart då man måste skriva att man inte vill ha kritik eller åsikter för att inte få det. Och ibland får man det ändå….

  Svara
  • Birgitta

   På min blogg har det flera gånger hänt att personer som aldrig kommenterar annars ser sig föranledda att ifrågasätta, ”tipsa” och fälla allmänt trista kommentarer när jag lägger ut filmer.

   Liiiite märkligt om man aldrig skriver annars och jag undrar hur mycket man hade vågat säga IRL….

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>