Söndag- hur kunde det hända?

Idag hände världens konstigaste grej!

Jag red en MSV B:2 med bra känsla, lämnade banan, knäppte upp ridjackan och blev serverad dryck av min man.

Då kommer domaren gående och säger “Birgitta…du vet vad som har hänt va?”?

Nej,det visste jag verkligen inte och tusen tankar flög runt i min skalle.

För att korta ner historien hade jag glömt båda bytena och en halvcirkel i galopp däremellan och fortsatt direkt med en galoppökning efter den andra 8-metersvolten?!?!

Man kommer ut på samma ställe på banan efter det andra bytet men hur jag kunde missa allt detta utan att varken jag själv, skrivaren eller domaren reagerade är en gåta?!?!

Jag undrar när jag hade upptäckt det 🙂 ?

Jag erbjöds att gå in och rida om dessa 3 rörelser eftersom det var domarens fel som inte uppmärksammat felridningen så det var bara att knäppa kavajen, rida in på banan, fatta galopp och sätta bytena 🙂 !

Har aldrig varit med om något liknande men nu ska ni höra slutklämmen!

När jag berättar om ovan för en annan ryttare berättar denna att hen gjort EXAKT samma felridning som jag för länge sedan?!?!

”Jamen när upptäcktes ditt misstag” frågade jag.

”Nej det upptäcktes aldrig utan jag fick 7:a på bägge bytena” blev svaret?!?!

Nu blev ryttaren inte placerad så på så vis spelade det ingen roll men ändå?!?

Själv fick jag också 7:a på MINA byten, som jag gjorde ha ha ha….något försenade dock!

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Frida

    Oj som det kan gå, värmeslag på både domare och ryttare? Har varit med om ett en ryttare glömde halvbågen med längning av formen utan att domaren upptäckte det. Det påverkade ju inte vägen i resten av programmet. Domaren valde då att bara sätta 6 på det momentet.
    Men jag undrar vad som är rätt sak att göra, om domaren uppmärksammar och blåser så är det ju inget konstigt men även domare är ju människor som missar, frågan är vad som är korrekt att göra egentligen?

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>