Skillnad på märke och inte?

Har noterat att en del säljer märkesutrustning till både ryttare och häst med både hål, fläckar och annat trasigt och det känns som att man tycker/ tror att det är ok bara för att saken är av ett känt märke.

För mig är det ingen skillnad på ett par Pikeur-ridbyxor eller ett par dito köpta i Ullared för  300 kronor- är de trasiga slänger jag dom lika snabbt oavsett vad de kostat i inköp.

Resonerar ni likadant eller har ni hellre en Kingsland-jacka med fläckar som inte går bort än en fullständigt fläckfri ”märkeslös” jacka?

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Filippa

    Har def hellre rena snygga kläder än begagnade märkeskläder. Köper sällan hästmärken överlag när det gäller överkropp – överprissatt och dålig kvalitet för det mesta, jackor och tröjor köper man billiggare, bättre och snyggare i vanlig handel.

    Svara
    • Birgitta

      Instämmer helt. Och att tex köpa en helt vanlig tröja bara för att det står Pikeur på den för över tusen spänn finns inte på min karta.

      Har nästan bara ridkläder från Gekås- tycker de ser helt ok ut och håller i en evighet till väldigt rimliga priser.

      Svara
  2. caroline

    Jag kan nog köpa märkesgrejer med skavanker… Om jag behöver vardagsschabrak köper jag hellre t.ex. Mia’s eller Equiline med lite missfärgningar från sadel eller bortnötta passpoaler, än nya ”skitschabrak” som ändrar form i tvätten eller ändå slits snabbt.

    Likaså med täcken. Köper hellre ett begagnat Bucas/Horsewar med något litet hål som jag kan lägga en stund på att laga ordentligt, än ett helt (tillsynes, ofta läcker de ju som såll efter en tvätt) billighetstäcke.

    Kläder till mig själv: Nope! Inget trasigt där. Gör som du: slänger varesig det varit dyrt i inköp eller inte när det väl är så slitet att det börjar gå sönder.

    Att inte köpa trasiga lädergrejer är säkerhetstänk. Hellre ett par billigare nya stigläder från Hööks, än ett par slitna från t.ex. Freejump.

    Sammanfattningsvis: det beror på 😉 Men skulle iallafall inte köpa något trasig som inte var av ett erkänt bra märke.

    Svara
    • Birgitta

      Jag använder nästan uteslutande Mias-schabrak och har köpt en del begagnade men då i nästan nyskick.

      Billighets-schabrak köper jag inte ens nya oavsett pris- de håller helt enkelt inte måttet ens efter bara en tvätt.

      Kan köpa allt möjligt annat begagnat men det måste vara helt. Jag kan inte sy/lappa/laga snyggt/ bra.

      Kläder som är noppriga, fläckiga, trasiga åker i soporna direkt.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>