Måndag- 30 liter

Idag ägnade jag mig åt en ovanlig syssla i stallet- jag tömkörde!

Jag tycker ju att det är så roligt att rida att jag prioriterar detta framför  att stå på marken men omväxling förnöjer trots allt och Vicke är jättefin att jobba på töm.

Traven och galoppen såg bra ut, passagen likaså och som jag har skrivit flera gånger ÄR det hur nyttigt som helst att se sin hästs rörelser från marken- både vad gäller ”utveckling” och för att upptäcka eventuella avvikelser.

När 35 minuter hade passerat var vi lite lätt svettiga båda två och då är man väldigt tacksam för en spolspilta med varmvatten.

Jag dränkte in hela hästen i vatten och brydde mig inte om att dra av överskottet med svettskrapan utan lät solen ta hand om den detaljen.

Insåg när vi kom till hagen att Vicke druckit minst 30 liter under sin vistelse där igår och det var en hetta utöver det vanliga då.

Tycker annars inte att han dricker så mycket, nästan tvärtom, men detta visar vikten av att verkligen tillhandahålla vatten i tillräcklig mängd.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>