Tisdag- nytt ridhus

Det är tur att man har en ”berest” häst som är van vid ständigt skiftande ridmiljöer 🙂 .

Idag red vi i Olofs nya ridhus för första gången (hemma hos honom utanför Sjöbo, annars tränar vi vanligtvis i Flyinge där han tidigare haft verksamhet).

Underlaget, som påminner massor om fiber utan att vara det, var tip-top och så var även passet som Vicke levererade.

Vi red mycket samlad galopp, visade några byten, skolor och väldigt fin trav i största allmänhet och hästen var knappt svettig under sadeln trots sommarvärme.

Jag sa till Olof att det är så skönt att ha kommit till denna nivå där jag känner att jag kan rida relativt korta pass utan att köra på max och ändå få ut det jag vill- det skonar så klart hästen på ett annat vis utan att han tappar i utbildning och en god nivå på det han gör.

Nu har jag precis kommit hem från min massage som jag går på en gång i månaden.

Det är skönt när man märker skillnad- när jag började med denna gjorde det ont mest hela tiden massagen pågick och det var ju då jag hade problem med min nacke.

Numera är nacken helt bra och massagen gör inte ont trots att massören tar i för kung och fosterland 🙂 .

Har lite ont i ländryggen då och då vilket jag kan märka när jag börjar trava så även om nacken är ok nu så fortsätter jag att underhålla ryggen.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>