Fredag- the heat is on

Dagens träning för Olof blev inställd men vi fick ett bra ridhuspass hemma där jag fokuserade på att försöka förbättra travkvalitén genom en massa tempoväxlingar och en hel del samlad galopp.

Gjorde också 12 ettor efter lite diskussion kring var fokus ska ligga.

Vårt ridhus är delvis öppet på både en kort och en långsida och det gör att ”man” (läs Vicke) kan välja att plötsligt titta till på förbipasserande trafik, fåglar eller vad vet jag i stället för att lyssna på ryttarens (läs Birgittas) hjälper.

Och då blir det inga byten utan Vicke galopperar bara vidare…

Jag vill ju rida för lätta hjälper och rider tex oftast utan sporrar och då måste hästen vara ”med” och inte någon annanstans.

Efter passet blev det dusch och det är därför det ser ut som att jag har  Skånes blankaste häst på bilderna ovan. Herren är helt enkelt BLÖT och inget annat (dvs EJ välryktad ha ha).

När vi stod i hagen för att ta dessa bilder kände jag riktigt hur solen brände trots att det bara var morgon- rejäl hetta och helt vindstilla!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>