Potentiella ridbanor

Härom dagen såg jag att ”man” hade tagit ensilage på ett fält nära vår anläggning.

Jag känner inte alls ägarna och har aldrig sett hästar kring deras gård men hade det inte varit stenhårt i marken överallt just nu (och således även på detta fält) undrar jag om jag inte hade tagit mod till mig och frågat om man får rida där.

Och jag gissar att jag inte är ensam om att se potentiella ridbanor ”överallt”, framför allt om man är ute om kör bil?

Det klassiska är väl att se en golfbana och sucka hänfört ”åhhh…tänk att få rida här” 🙂 , eller?

Jag har i alla fall tänkt tanken många gånger!

Samma vad gäller en del stränder– tänk så härligt att få galoppera utmed strandkanten, vada i vattnet eller rent av simma med hästen!

Här har ni förresten den ultimata kombinationen….problemet är bara att det råkar vara en fin golfanläggning; Links Golf på Öland !

Ligger ju hur nära havet som helst och gräset ser väldigt sviktande och fint ut men tyvärr tror jag inte att det hade varit så uppskattat om man kom dundrande där till häst ha ha!

5 kommentarer Skriv kommentar

 1. Filippa

  När jag tog grön kort (golf) fick jag lära mig att det faktiskt är fullt tillåtet att både rida och promenera med sin häst på golfbanan, så länge man håller sig ur vägen, inte förstör banan eller stör spelet på något sätt =) Svårt att applicera det på att rida på fairway eller green, men jag har ridit på golfvägarna (för att komma förbi till andra ridvägar, inte ridit omkring) och gått massor med hundarna på flera banor, och aldrig fått höra ett knyst eller blivit bemött med annat än leenden.

  Svara
   • Filippa

    Så länge du inte skadar det är det fritt fram – allemansrätten gäller. Men har svårt att se att man kan rida med annat än lätt oskodd ponny utan att skada en green. Ruffen däremot, där är det tveksamt om du kan skada något =)

    Svara
 2. Minstral

  Nä man får inte rida på gräset men på de fina grusstigarna inne i banan, finns många fina på ”vår” golfbana.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>