Staty-longering

Ibland tycker jag att ”man” lär ut konstiga eller rent ut sagt fel saker vad gäller ridning/ hästkunskap eller i vart fall är det sådant som jag själv aldrig skulle göra.

Vi kom att diskutera detta med longering på ett hästforum för ett tag sedan och jag vet inte hur det är idag men när jag började rida fick man lära sig att man som linförare skulle stå helt stilla medan longering utfördes.

Ett vansinnigt korkat råd skulle jag som är lite av en underlagsnörd säga.

För det första rider man inte på detta vis och framför allt så gör man spår i underlaget, med en del hästar rena diken!

Jag har sett och försökt att undvika att rida i dessa diken för många gånger i mitt ridliv och blir jätteirriterad när jag ser dom.

Minns att vi hade en tjej på ridskolan jag stod på tidigare som longerade ganska ofta.

Hon kunde gå ut och ”sabba” en precis nyharvad bana på ett pass genom detta staty-stående…..grrrrrr!

Såvida man inte har en egen bana och kan göra som man vill skulle jag verkligen vilja be de som staty-longerar att sluta med detta- vi som rider vill inte ha denna egentillverkade volt var den än placeras!

Efter att jag själv har longerat går det inte att SE om jag gjort detta eller ridit. Jag flyttar mig hela tiden- dels för att skona hästens ben och dels för att inte göra spår.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>