Lördag- från 1 till 8

Idag var en sådan där tävlingsdag som initialt gjorde mig väldigt besviken.

Som tur är rinner sådant numera av mig väldigt snabbt och det är nog tur om jag ska fortsätta med hästeriet.

För att ta det från början så red jag MSV B:2 först och hade helt ok känsla på banan tills det bara återstod några linjer att rida och Vicke plötsligt började rysta irriterat på huvudet.

Det gjorde han förut ibland när han gick utan luva och det var massa insekter- nu HADE han luva och klassen gick dessutom inomhus så vad som störde honom vet jag inte men han slutade inte skaka på huvudet förrän jag drog av luvan när jag hade ridit klart programmet.

Så detta huvudskakande kostade väl inte sååå mycket poängmässigt och vi red ändå ihop 64,5 % och hade kanske landat på strax över 65 % annars men det var irriterande att en sådan sak störde i programmet.

Till nästa klass, MSV B:5, var det ännu ”värre”- då fick vi ”tusen” missar pga att Vicke glodde som bara den på en mängd solkatter utmed en hel långsida.

Det komiska (NOT) var att en annan ryttare innan denna klass frågade mig om inte Vicke hade glott inne på banan för det hade hennes häst gjort när det var ”öppen bana” kvällen innan.

”Näää” svarade jag förvånat för innan solkatterna dök upp till den andra klassen fanns det inget att titta på i ridhuset.

Så i den klassen förlorade vi många onödiga poäng pga allt möjligt och trots att vi bland annat fick  7,5 på serien och en 8:a på en av skrittpiruetterna!!!! Men det blev tex också en 1:a på ett byte för att det gjordes lååång innan det skulle göras så att säga.

Vi fick en 7:a på den andra skrittpiruetten förresten – detta trots att jag aldrig tränar på dessa hemma eftersom vi inte har speglar.

Så initialt var jag väldigt besviken över detta överdrivna gloende som kostade så mycket under stora delar av programmet men jag hann faktiskt tänka redan inne på banan ”det är ändå bra träning att försöka  göra det bästa av resten” och det positiva är ändå att vi fick dåliga poäng pga gloende och inte för att Vicke inte behärskar rörelserna så att säga.

Ja, det är bara att ta nya tag- så ÄR det och det är bara att gilla läget eller ge upp och det är jag inte alls intresserad av!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>