Ramla av på tävling

Sist jag tävlade var ju Vicke ganska spänd och tittig och vid ett tillfälle kastade han sig så pass i sidled att jag kasade i sadeln och tappade den ena stigbygeln.

Jag vill inte säga att jag var NÄRA att ramla av men hade jag inte återfått kontrollen snabbt och hade Vicke fortsatt att kasta sig så håller jag det inte för osannolikt.

Detta kom jag och Olof att prata om på senate träningen och vi konstaterade också att det är sällan och aldrig man ser någon faktiskt ramla av inne på en dressyrbana.

Det har tack och lov aldrig hänt oss och vi kunde inte på rak arm komma på att vi sett någon annan ramla av heller.

Jag har vid ett tillfälle förvisso sett en ryttare ”ramla av” i den avslutande halten i LA men det berodde enbart på att hästen snubblade och gick omkull så det var liksom oundvikligt.

Olof berättade för övrigt att han vid ett tillfälle ramlade av på framridningen vilket hade föregåtts av att hästen knockade honom så blodet sprutade ut näsan.

Han lyckade detta till trots a) fånga hästen på den stora utomhustävlingsplatsen och b) vinna klassen.

Vilken story va 🙂 ?

Men har ni ramlat av på dressyrtävling någon gång eller sett någon annan göra det?

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Frida

    Har varit med om det, jag har ramlat av på en framridning en gång när ett barn i röd, prasslig jacka flög upp på en bank mitt framför nosen på min häst. Samma häst bockade av mig med buller och bång i en LB, det var på mellangaloppen som hon blev lite laddad. Jag kan dock inte minnas att jag varit med om att andra gjort det….

    Svara
  2. Camilla

    Inte ramlat av själv men sett ett par stycken. En, precis som du sett, ramlade av i den avslutande halten. Surt!
    En kompis ramlade av sin häst på ridprovet på treårstestet, och jag har sett en annan åka av på en framridning…

    Svara
  3. Linda Stridh

    Japp, jag har lyckats åka av en häst på en dressyrtävling för längesedan .

    Svara
  4. Lee

    Jajamän, det gjorde jag i höstas….. Galopp på diagonalen, skulle vara avbrott till trav. Mitt egensinniga sto stoppade helt, o sen blev hon sur när jag tyckte hon skulle fram… En kospark där var jag beredd på, dock inte den egenkomponerade capriole hon gjorde…. Hade inte en chans…. Så det var bara o lomma ut o skämmas, o hoppas alla var upptagna med sin framridning så de inte såg….

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>