Kommentarer på nätet

I november 2015 la jag upp ett klipp på Facebook varifrån även bilden ovan härrör sig.

Klippet förställde Vickes piaffembryon och jag glömmer aldrig hur glad jag blev när Kerstin André, en av Sveriges duktigaste tränare, kommenterade något i stil med ”det ser jättefint ut”.

Det ska sägas att jag inte ”känner” Kerstin mer än att jag har sett henne på X tävlingar och möjligen i några andra hästsammanhang så vi har liksom ingen relation på något vis.

Ändå valde hon att kommentera och verkligen glädja mig trots att det knappast var Grand Prix-piaff jag visade upp!

För en tid sedan visade en annan person upp ett klipp på nätet och skrev något i stil med ”några försök till tramp”.

Hur jag än tittade kunde jag inte se dessa ”tramp” och hade jag varit elak kunde jag har skrivit ”har du inte lagt upp fel film” för ärligt talat var det en av mina första misstankar innan jag med mycket välvilliga ögon kunde se 1-2 steg som man ens skulle kunna kalla för väldigt svagt försök till tramp.

Men jag kommenterade ”så klart” inget alls och jag hoppas ni förstår vart jag vill komma med detta inlägg.

För övrigt påstår jag inte att jag är perfekt; mina fingrar slinter också och jag har också skrivit dumma saker på nätet men jag FÖRSÖKER att vara tyst om jag inte ombetts att säga min åsikt och om jag inte har något snällt att skriva.

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna

    Försöker att undvika att ens behöva se sådant som inte faller mig i smaken… Det är jätteintressant att diskutera och högt i tak är ofta bra men tjafs och tråkiga kommentarer är ett sådant slöseri på energi.

    Har ridit på flera olika stall och upplevt hur det är på en anläggning med mycket skitsnack och förståsigpåande, och hur det är på en anläggning där man aktivt arbetar för god och inkluderande stämning. Helt klart är det ju tusen gånger trevligare på det senare stället.

    När du som hobbyryttare på ganska hög nivå med en fin häst och bra tränare säger att du undviker att lägga upp filmer på grund av trista kommentarer så är det lite beklämmande faktiskt. Vicke behandlas väl, du rider på väl godkända poäng, du tar hjälp av någon som är kompetent… Att då sitta och leta fel när man kan välja att knipa igen kakhålet? Himla onödigt.

    Svara
    • Birgitta

      Ja, det är tråkigt när det kommer ”onödigt trista” kommentarer men då ska man veta att tex min blogg, som jag ändå drivit i över 10 år alltid har varit väldigt förskonad, mycket tror jag för att det mest är vuxna som läser.

      Jag följer Nellie Berntssons blogg (hon är 18 år) och tex där är det ingen hejd på vad ”folk” kan kräka ur sig.

      Man får uppfattningen att det är barn/ ungdomar som skriver; många gånger omoget, okunnigt, missunnsamt, elakt och jag vet inte vad. Sorgligt och skrämmande.

      Jag får som sagt mycket, mycket lite av detta och det är egentligen mest kring när jag visat filmer eller skrivit om mina tävlingar.

      En del verkar då känna en ostoppbar lust att upplysa mig om att min häst minsann inte är så fin som jag inbillar mig, att jag borde byta tränare, tävla på en lägre nivå eller fråga mig om jag ens SKA tävla när jag rider på ”knappt godkända procent”. Ja just dessa kommentarer känns många gånger otroligt missunnsamma för jag har aldrig påstått att jag är Charlotte Dujardin eller att Vicke är Valegro men vi har dock kommit en bra bit längre än vad de flesta hobbyryttare någonsin gör.

      Svara
      • Lee

        Helt sjukt att folk är så jäkla missundsamma. De kan inte ha ett roligt liv, när de verkligen inte kan va tysta utan verkar se det som deras plikt o trycka till folk.

        Svara
  2. Jane Doe

    Jag följer din blogg sporadiskt men nu tycker jag du kastar sten i glashus. Jag har sett dig kommentera ganska mycket under åren på andras bloggar! Sen tycker jag det är konstigt att ingen får kommentera dig oombedd som det hette i nått inlägg häromdagen medan du kommenterar andra oombedd hela tiden? Vill man inte ha kommentarer så lägg inte ut något! Man kan inte räkna med att alla är superpedagogiska i sina sätt att ge kritik. Vill man bara ha åååh fantastiskt hela tiden får man nog stänga ner sin blogg . Folk kommer ALLTID kommentera det dom ser oombedda !

    Svara
    • Birgitta

      Du verkar ha otroligt bra koll på mig (lite stalkervarning nästan ha ha) om du vet hur mycket jag kommenterat på andras bloggar genom åren (väldigt sällan skulle jag själv påstå så du måste verkligen vara observant).

      Ändå läser du det jag skriver som fan läser bibeln?

      Jag har inte skrivit att man inte får kommentera oombedd utan att man kanske ska tänka på VAD man skriver, ffa när det gäller ridfilmer.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>