4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Frida

    Läste också den artikeln och blev förvånad, jag hade ju trott det skulle vara tvärtom. Undrar om det kan ha med ngn form av adrenalinspåslag? Jämförde man med hästar som stod uppstallade på tävlingsplatsen i förhållande till att åka med släp dit? Kanske har med cirkulationen att göra? Att stå still i en box och kanske gå ut och promenera lite kan ju göra hästen stel och styv, kanske är det rörelsen i transporten som gör att hästarna presterat bättre? Har för mig att det fanns någon forskning på att hästar som åkte transport hade mindre gallor och vara mindre svullna i benen efter en tur i släpet, man hade kommit fram till att det var vibrationerna i släpet som gjorde det om jag inte minns fel (har det liksom bara vagt i bakhuvudet) och att man till och med försökt efterlikna det på ngt sätt.

    Svara
  2. Anna

    Det skulle vara väldigt intressant om samma studie gjordes för hästar som tävlas i andra grenar. För en travhäst kan jag tänka mig att lite stress kan öka prestationen eftersom det handlar om att springa fort. Men undrar om samma sak gäller för en dressyrhäst?

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>