Usel sadelutprovare

Härom dagen fick jag ett mail:

”Läste din blogg angående din sadelaffär, fick där se att det var flera som hade synpunkter på XX. Jag har precis fått min nya sadel ifrån XX och trots flera mejl angående min hästs korta rygg och min oro att sadeln inte ska passa, så sitter jag nu med en sadel i fel färg och alldeles för lång för min hästjag har skickat mejl till honom och hävdat min ångerrätt men inte hört något. Vet du hur det har gått för de andra som har haft problem. Han verkar inte direkt sugen på att låta köpet gå tillbaka.”

Detta handlar alltså om ett blogginlägg jag skrev för massvis av år sedan (kan inte ens hitta det just nu) och som handlade om ett sadelaffär jag gjorde och som blev väldigt misslyckad.

Jag hade kontakt med en redan då äldre sadelutprovare som lovade guld och gröna skogar men det hela slutade med att jag lyckades få tillbaka mina pengar efter att ha provat hur många sadlar som helst under flera veckor och blivit fruktansvärt oseriöst bemött under tiden.

Jag kommer aldrig att glömma hur denne man tex kunde säga (för att ”bli av med mig”): ”ring mig senare idag” varpå han vägrade att svara i telefon resten av dagen ????? Finner inga ord för denna typ av oförskämdhet faktiskt!

Nåväl…det intressanta är att MITT tillbakadragna sadelköp ägde rum för ca 18 (!!!!) år sedan, mannen var redan då i övre medelåldern och han håller alltså fortfarande på och är lika oseriös???

Fick ytterligare ett mail av personen ovan enligt vilket hon har hotat med Allmänna reklamationsnämnden men där har gubben varit aktuell tidigare så jag är tveksam om det hjälper….

10 kommentarer Skriv kommentar

 1. Minstral

  Tror jag vet vem som menas och har varit supernöjd både till Misty och Diego. Han har alltid varit väldigt tillmötesgående när jag har haft med honom att göra.

  Svara
  • Birgitta

   Jag är nästan säker på att vi talar om samma man, hans för och efternamn har samma initialer.

   Denne mans affär (låg på annat ställe då) besökte jag redan som 15-åring (för 37 år sedan!!!!) så rimligtvis ”måste” han ha mest nöjda kunder snarare än missnöjda, annars hade han ju inte kunnat driva verksamhet så länge.

   Faktum kvarstår dock att när jag var mitt uppe i min ”sadelaffär” med honom och beklagade mig för omgivningen så var det rätt många som nickade igenkännande och som hade egna trista erfarenheter.

   Han var redan då anmäld till ARN av bla en av mina dåvarande stallkamrater.

   Svara
   • Minstral

    Så är det nog med fler, jag hade en lång historia med sadelutprovare i Laholm en gång, omtyckt och duktig enl många, det var katastrof och hon svarade inte förrän jag ringde på dolt nummer.

    Svara
    • Birgitta

     Det jag själv reagerade på redan när jag och denne man dividerade om sadlar var att han liksom STOLT påpekade att det kunde ta månader innan man hittade rätt sadel till vissa hästar.

     Med facit i hand och nu många år senare och med helt andra erfarenheter i bagaget borde alla seriösa utprovade se hästen riden i alla gångarter innan man väljer ut sadel.

     Min dåvarande häst Decima HADE absolut ett jättesvårt sadelläge (i princip inga bogblad som tex stoppade sadeln från att kasa fram) och så som sadlar låg på henne när hon stod stilla eller rörde sig gick inte att jämföra.

     Numera får man ju rida i alla gångarter hos de sadelutprovare jag anlitat därefter och då hittar man rätt direkt.

     Svara
 2. Ingela

  Då jag ”desperat” letar sadel och känner att jag nog måste vända mig till någon expert/utprovare, (jag bor i Skåne) hade det varit väl värt för mig att få veta första bokstaven i namnet. Sedan kan jag kanske räkna ut resten själv… och behöver inte nyttja denne.
  Har en häst med svårt sadelläge… suck.

  Svara
   • M

    Jag har köpt tre sadlar av honom och är väldigt nöjd! Vi provade flera sadlar i varje gångart och även över en cavalettiblock. Men samtidigt kan jag förstå att flertalet har haft problem med denna sadelutprovare, han har en speciell personlighet och jag tror att det finns två anledningar till varför jag fick så ”bra” hjälp…

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>