4 kommentarer Skriv kommentar

 1. Elin

  Jag vill passa på att höja ett varningens finger för fång med anledning av torkan! Jag trodde att det var mindre risk för fång i år med tanke på den dåliga växtligheten. Så är det tyvärr inte, sockret torkar in i grässtråna istället för att avdunsta. Jag står med en fånghäst nu och är helt knäckt över det. Önskar så att jag hade känt till hur stressat gräset blir vid torka och begränsat betet för min häst i tid. Enligt veterinären så är det vanligt med fång i år. Vi stöd/överutfodrar i tron att det finns för lite gräs när vi istället borde begränsa betet!

  Svara
  • Birgitta

   Usch så tråkigt! Har läst artiklar om detta på nätet; dels att gräset är kraftigare men också att man gett mer kraftfoder i tron att gräset inte räcker.

   Hoppas din häst klarar sig lindrigt!

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>