Otack är världens lön

Läser ett inlägg på Facebook där en kvinna såg en lös hund på en bilväg.

Hon försökte hitta ägaren genom att knacka på i olika hus och hon la ut en efterlysning på Facebook.

När inget gav resultat (hon stannade i 1 timme) körde hon hunden till polisen.

Någon timme senare hör ägaren av sig på Facebook och skriver att det var onödigt att köra hunden till polisen då den brukar gå runt i grannskapet och befann sig ca 100 meter hemifrån!?!?!

Alltså…vad ÄR det med vissa människor?

Hunden kunde för det första blivit överkörd!

För det andra är det väl förbjudet att ha hundar lösa utan tillsyn och för det tredje ska man vara jäkligt tacksam att folk i dagens många gånger egocentrerade samhälle faktiskt bryr sig?

Vissa hade säkert bara kört vidare och det kanske denna kvinna också gör nästa gång?

För övrigt upphör jag inte att förvånas över den hord av bortsprungna hundar och katter som Facebook ständigt fylls av.

En del är säkert fruktansvärda olyckshändelser där man verkligen inte kunnat förutse att ens djur skulle springa bort men många gånger handlar det om tex katter som man fullt medvetet har utomhus och som man sedan, ibland flera gånger, måste ”efterlysa”!?!?

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Vår förra hund, Mimmi, lyckades ta sig ut från inhängnad gårdsplan en natt, sommar och löp och hon vägrade sova inne. En Securitasvakt körde förbi och körde henne till polisen i Ystad. Vi blev ganska paffa när de ringde mitt i natten för att vi skulle köra och hämta vår hund

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>