Ny sadel

I förra veckan köpte jag en ny sadel!

Jag hade haft köpet i åtanke sedan i våras och nu slog jag till och bytte in min 7 år gamla Oracle mot en Olympia (Equipe).

Jag provred i Olympian redan veckan innan på en träning för Olof (hans sambo är sadelutprovare), red i den igen i fredags på träningen och bestämde mig därefter.

Jag vill absolut inte påstå att jag i och med sadelköpet ”har fått en ny häst” även om man absolut kan känna så i samband med ett sadelbyte, därtill har jag alltid älskat min gamla sadel och den har också legat jättebra på både Vicke och hans föregångare Kreon.

Men 7 år sätter sina spår och framför allt så hinner utveckligen gå framåt även om min man helt berättigat frågade ”hur mycket kan man utveckla en sadel egentligen”.

Men det kan man, och dessutom har denna nya sadel singelkåpor till skillnad från min gamla.

Så skulle jag få något betalt för min sadel kunde jag inte vänta hur länge som helst och som alla hästmänniskor vet är just sadeln oftast en av de dyraste investeringarna.

Det jag kan säga är bra med den nya sadeln är att den placerar mig bättre; jag kan inte ”fara omkring” på samma vis och det kan bara gagna min inte så eleganta sits 🙂 .

6 kommentarer Skriv kommentar

    • Birgitta

      Jag ÄR mycket nöjd.

      Känns bra att ha en utprovad sadel som passar oss båda och där jag sitter bättre än i min föregående som jag ändå älskade.

      Svara
  1. LenaB

    Kul! Och vet ju hur nöjd du varit med den gamla så tänker hur bra det kommer bli nu:-)
    Har ju också Equipe, och är så glad varje dag den passar min häst eftersom den egentligen är utprovad till en av hans föregångare.

    Svara
    • Birgitta

      Exakt!

      Och jag har alltid skojat om att man skulle kunna ta min sadel och slänga den mot hästen från flera meters håll och den skulle ändå landa perfekt och ligga bra där 🙂 .

      Men jag har ju haft en häst (Decima) på vilken inga sadlar i världen passade (låååång, gräslig historia) så jag är mycket tacksam över att ha en passande sadel som också var köpt till en annan ursprungligen.

      Svara
  2. Liv

    Härliga tider! Så kul med nytt 😀 Älskar hästar vars ryggar förenklar sadelproblematiken avsevärt. Har åtminstone en häst i bagaget där vi hade sju svåra år innan vi fann en passande sadel.

    Svara
    • Birgitta

      Jag säger detsamma och har ju själv haft en häst med världens besvärligaste sadelläge (inga bogblad så alla sadlar låg på halsen typ….).

      Vicks har bra sadelläge så det får väl kompensera hans usla hovar som är ett annat problemområde man som ryttare/ hästägare helst inte vill ha….

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>