Fredag- missräkning

Dagens väder blev bokstavligen en stor missräkning om man hade satt sitt hopp till gårdagens väderleksprognos som lovade/ hotade med kopiösa regnmängder.

Själv var jag bara väldigt tacksam att det slog slint med nederbörden- jag såg framför mig hur vi knappt skulle kunna få ut hästarna i vräkande hällregn där de sedan skulle stå och översköljas av vattenmassor hela dagen.

Vicks gav mig ett jättefint ridhuspass och jag utnyttjade en av speglarna till att göra rätt så många halter tills det verkligen kändes bra.

I MSV B:2 vänder man in från långsidan och gör halt på meddellinjen innan man ryggar och där vill Vicke fuska och stanna innan linjen och gärna också lämna lodplanet både i själva halten då huvudet kan hamna i ”spejarläge” och i ryggningen där han tvärtemot kan släppa bettet lite och hamna bakom lod.

Denna rörelse är således som ett kinderägg där alla 3 sakerna måste utföras korrekt och det är inte så vanligt att man ser det på tävling tycker jag.

Samtidigt är det onödiga poäng att ge bort eftersom det tex inte spelar någon roll hurdana gångarter hästen har- det handlar enbart om lydnad, korrekthet och precision.

Efter ridningen blev det massa snack med en stallkamrat som jag verkligen ”klickat” med (det är annars väldigt lugnt i stallet på morgnarna vilket är skönt) och sedan hade det gått så många timmar att jag kunde köra och äta lunch direkt utan att ha hunnit äta frukost!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>