4 kommentarer Skriv kommentar

 1. Charlotte

  Åh vilket bra svar! Jag älskar människor som har hästens bästa i fokus. Och inte bara frågeställaren tänker utanför boxen utan även Nina gör det när hon svarar.
  Och hennes mindset skulle fungera utmärkt som riktlinje i arbetslivet också!

  Svara
 2. Marika Stoppert

  En stallkompis uppmärksammade mig på hennes svar utifrån att hon tyckte det stämde in så himla bra på hur jag
  ”tvingats” jobba med min gosse för att få honom mer motiverad …… OCH det fungerar
  Han är den absolut svåraste häst jag haft & jag har fått tänka om helt jämfört med tidigare pållar som varit självgående men där den jag har nu är bekväm med en inbyggd istadighet. Genom att själv vara
  MYCKET positiv, aldrig bli arg utan vara bestämd, berömma så att man nästan känner sig larvig, rida korta intensiva pass & på det en hel del godis har vi ändå kommit vidare en bra bit

  Svara
  • Birgitta

   Sedan skulle JAG vilja tillägga (men förstår varför nedan inte nämns i svaret från Nina Bengtsson) att man ibland, och efter att ha försökt ”allt” utan större goda resultat bör fundera på om det är värt att behålla det man bedömer som en omotiverad häst.

   Hästar/ ridning kostar oftast mycket pengar, tar massa tid, man lägger ner massa engagemang och känslor och om man ofta/ under lång tid inte ”får ut” det man önskar av hästen kanske det är bättre att ens vägar skiljs åt.

   Det blir ju inte roligt för varken ryttare eller häst om man aldrig är överens och nöjda.

   Jag sålde själv en häst (Archie) av denna anledning; jag ville mer än hästen som efter försäljning till ridskola fungerar hur bra som helst sedan många (7) år tillbaka.

   Svara
 3. Marika Stoppert

  Håller fullständigt med dig om ovanstående & hade jag haft min häst med syfte att tävla & träna på den nivå som jag gjorde tidigare i livet (MSV-dressyr) så hade det aldrig fungerat med just denna individ….. Jag hade tröttnat innan hästen gjort det 🙂
  Nu tränar jag visserligen en del men tävlar inget & vill inte göra det heller så då passar det utmärkt för mig med denna häst & det har verkligen blivit en utmaning att se hur långt vi kommer träningsmässigt. Nu är han ju inte alltid ”stökig” i ridningen utan där i mellan fantastisk & alldeles underbar 🙂
  Min uppfattning är att ganska oerfarna ryttare köper lite för svåra hästar som har presterat bra på tävlingsbanan men då med mer erfaren ryttare i sadeln som förklarar det goda resultatet. Alla välutbildade hästar blir inte automatiskt läromästare……

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>