Hoppas de ångrar sig

Läst på fodersida på Facebook:

Vi beställde lusernpellets i storsäckar under foderkrisen och då vi ser ut att få en andra skörd hösilage så kommer vi inte behöva allt. Säljes enbart i storsäck om 500kg. Kan avvara minst två storsäckar.

Med allt regn blandat med sol som kommit de senaste veckorna (bra förutsättningar för grästillväxt) hoppas jag innerligt att prognosen om katastrofläget vad gäller stråfoder i alla fall kan uppgraderas till ”ok” eller ”hyfsat”.

Jag hoppas också att de som hamstrat diverse ersättningar som pallvis med lucern eller ”bricks” (ser ut som tegelstenar av ihoppressat stråfoder) slipper att använda dessa annat än möööööjligen som ett komplement.

Jag tycker att vi redan gör så mycket intrång på hästars naturliga liv så att säga att vi i alla fall borde kunna låta dom få äta i fred.

Att hästen snabbt ska slänga i sig en tegelsten som sägs motsvara några kilo kö eller att få något kilo pellets i krubban hoppas jag verkligen är sista utvägen även om jag givetvis förstår att nöden inte har någon lag ibland.

Men jag trooooor att vissa som står där med sina lager kommer att ångra sina extremt dyra köp och önska att de haft is i magen.

Men hur ska man veta?

3 kommentarer Skriv kommentar

 1. Scilla

  Nej det är fortfarande extrem höbrist i landet. Jag har kontakt med många bönder och de har ju inte alls möjligheten att köpa foder för 1500 kr rundbalen och även om de hade så finns det helt enkelt inte att få tag på. Att de kanske lyckas få en andra skörd hjälper inte långt och nu börjar det bli bråttom det är inte lång tid kvar att slå det sista. Gissar att kommande vår kommer priserna att rusa upp ytterligare när fodret börjar ta slut. Tänk om vi får en lika sen vår som i år då är vi illa ute.

  Svara
  • Birgitta

   Jag har ingen insyn i hur det är för de med andra djurslag men på hästfronten känns det som att det har lättat i och med möjlighet till andraskörd och att gräset fortfarande räcker för hästar på bete- i alla fall i Skåne.

   Vi har fortfarande nästan sommartemperaturer.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>