Med en kobras reflexer

Idag när jag borstade håret i badrummet kände jag plötsligt hur jag kom åt mitt ena örhänge och hur bakstycket på detta lossnade och föll mot handfatet.

I det ögonblicket hade jag nog kunnat vinna vilken reflextävling som helst för jag hann fånga den lilla ”ploppen” innan den hade landat ner i  porslinet för vidare färd genom avloppssystemet!

Faktiskt hände något liknande för några år sedan då ett guldhalsband med en väldigt speciell berlock lossnade mitt i en galopp i mitt dåvarande hemmaridhus.

Jag kände hur halsbandet släppte från halsen, stannade hästen på ett galoppsprång och fångade guldet i näven 🙂 ! Då var det tacksamt med en lydig dressyrhäst vill jag lova 🙂 !

På tal om avlopp kom jag förresten att tänka på vilka bekymmer jag hade med dessa när jag jobbade med tillsyn av socialtjänstens boenden.

Det är tur att det finns professionella jourer som jobbar med att lösa (observera ordvitsen) avloppsproblem dygnet runt för det var ingen ände på allt som spolades ner i vaskar och toalettstolar.

I vaskarna var det vanligt att matolja täppte till rören medan man i toaletterna kunde hitta allt möjligt som framför allt klienternas barn hade försökt spola ner. Trasor, leksaker osv….

För att inte ringa ut hantverkare började jag ha små lektioner för mina boende vad gällde att rensa badkarsavloppet i alla fall- det är ju inte så svårt att ta bort det ofta löstagbara gallret och gräva runt lite bland en massa gegga och hår hi hi.

Mer pinsamt blev det när jag själv försökte mig på att skruva loss röret under ett handfat och sedan skadade plasten så att det inte gick att få på igen. Då blev det till att ringa efter hjälp….och skämmas lite 🙂 !

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>