13 kommentarer Skriv kommentar

 1. M

  Skamset erkänner jag att i 7/10 fall rider jag med musik i öronen. Inte inomhus men ofta om jag sitter på utebana /rakbanan. En väldigt dålig ovana..

  Svara
   • M

    För där är radio och hästar som kommer/går. Jag rider oftast ensam och är en 90-talist som vuxit upp med hörlurar i öronen. Det är en riktigt ful ovana, precis som att jag ofta pratar i telefon när jag skritta fram/av (med hörlurar). Nu kör här inte mycket trafik på vår grusväg och rider jag ut på de större vägarna har jag aldrig headset. Inte för att det förmildrar vad jag gör…

    Svara
 2. Marlene Engström

  Livsfarligt. Eller cyklister som är helt borta med stora lurar och stelopererade nackar : de ser sig inte åt höger eller vänster

  Svara
 3. Cornelia

  Jag tycker det är respektlöst mot hästen då du inte riktigt är ”där”, farligt också såklart då man inte hör bilar och så.

  Svara
 4. Kristina Stenzel Huke

  Aldrig någonsin rida eller gå på hundpromenad med lurar i öronen.

  Svara
 5. Frida

  Big no no med lurar när man rider (eller hanterar hästar över huvudtaget). Det är respektlöst mot hästen och ffa en säkerhetsrisk. Man hör ju inte om det t ex kommer en bil, om ridhusdörren öppnas osv. Dessutom kan jag tycka att den stunden man rider och hanterar hästen kan man väl vara 100 % där och inte ha lurar på. Precis som att inte sitta och kolla mobilen när man rider. Blir skitstressad om jag rider på samma bana/ridhus med ngn som gör det, hur ska de kunna ha koll på sin häst och sin omgivning med näsan i telefonen? De är oftast i vägen och bara det är skitstörigt.

  Svara
 6. Manda Stillnert

  Lyssnar alltid på ljudböcker när jag sköter stall arbetet men de är också för att jag typ jämt är själv. Anser att jag kan få göra lite som jag själv vill då ingen annan blir ju drabbad när jag mockar, kör vatten osv. När jag rider, hanterar hästarna osv har jag inte de.

  Svara
 7. LenaLu

  Mötte häromdagen en tjej på häst i full fart mot oss (slingrig väg) och min häst hörde o anade ekipaget o blev rädd. Ropade att hon skulle sakta av, inget hände förren hon såg oss tydligt, då ser hon att jag ropar- då tar hon av sig hörlurarna o meddelar att hon inte hört något!! En annan dag möter jag en cyklist med hörlurar i full fart o får bromsa så hårt för att inte ramma oss får sladd o går omkull!! Hur tänker man??

  Svara
 8. Marie

  Jag skrittar ut med musik på mobilen ibland men utan hörlurar. Möter ytterst sällan någon och det är så lågt så bara jag hör ändå, och så hör jag ju annat också. Inte det bästa men en bra kompromiss.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>