Söndag- ut på tur, aldrig sur

I morse var det min tur att ha utsläppet i stallet; detta tar en knapp timme och då får hästarna sitt hö i hagen.

Jag tycker att detta är perfekt; då kan alla äta i sin egen takt vilket passar min ”myrätare” perfekt.

Skulle han äta sin frukost i boxen fick man vänta några timmar med utsläpp eller lämna kvar en del i boxen och det hade också gjort det svårt att rida så tidigt som jag gör och samtidigt förvissa mig om att han får tillräckligt med mat innan eftermiddagens ranson. Och jag vill ju att han ska vara ute så mycket som möjligt och inte ”slösa hagtid” genom att äta i ultrarapid i boxen.

Idag blev det en timmes uteritt och nu börjar det bli lite kallt tyckte frusna jag, i alla fall tidiga morgnar.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Liv

    Minns stall där man inte fick ge hästarna hö i hagen men där istället halva frukosten låg kvar i boxen när man kom för att mocka … Känns sådär kul.

    Svara
    • Birgitta

      Ja så vill jag inte ha det.

      Sedan hade det också varit svårt för mig att hitta passande hagsällskap till Vicke nu såvida vi inte fick vräka ut ensilage och den andra ägaren var ok med det för den andra hästen hade hunnit äta dubbelt så mycket som min myra på samma tid= lite stråfoder och min hade fått mycket mindre mat än den andra.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>