Måndag- dubbelklipp

Efter morgonens ridhuspass var det dags att brumma igång min gamla klippmaskin och helklippa Vicke.

Det är tur att han är så snäll och accepterar att ha saxen tätt intill öronen tex för det är ingen måtta på hur högt motorljudet är eller hur mycket det ”blåser” om maskinen. Men snyggt blev det!

En som inte alls är förtjust i ”klipp” är Molly- när jag skulle ansa hennes klor nyss såg hon som vanligt ut som hon helst ville gömma sig.

Men just whippet har väldigt snabbväxande klor så det gäller att hålla efter dom- jag tycker det ser förskräckligt ut när hundar har jättelånga klor plus att det så klart inte är bra för dom heller.

Minns en klients hund för några år sedan!

Den hade så långa klor att de hade liksom böjt sig inåt och jag erbjöd mig att klippa dom för jag stod helt enkelt inte ut med att se det.

Ha ha ha…vi var flera som försökte hålla fast den sprattlande lilla 5-kilos hunden och det blev väl bättre med min klippning men inte helt hundra.

Tack och lov lydde familjen mitt råd och lämnade bort hunden för kloklippning så nästa gång jag kom dit var det ännu bättre.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>