Fredag- bannad

Idag blev det ett ridhuspass med bland annat sååå fina 8- metersvolter i vänster galopp- tänk att en sådan liten grej kan göra en så nöjd!

Mindre nöjd var tandhygienisten när jag kom på besök lite senare på dagen- denna yrkeskategori lyckas alltid att få mig att känna mig som ett olydigt barn som inte gjort läxan ordentligt.

Ska man följa deras anvisningar (och det ska man….väl?) skulle man behöva lägga 20 minuter på tandvård med x olika borstar varje kväll.

Det gör jag sällan…

Lunch med maken piggade i alla fall upp- alltid trevligt när vi går ut och äter!

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Manda Stillnert

    Kommer garanterat få skäll imorgon när jag ska till tandläkaren .. Haha ja de tycker man ska göra si och så brukar nöja mig med att borsta tänderna och använda munskölj. Ibland tandtråd när jag kommer ihåg ..

    Svara
  2. Minstral

    Jag har slutat gå till tandhygienist/tandläkare av den anledningen. Klarar inte av att de får mig att känna mig som en snusk som aldrig borstar och ska dessutom betala massor för det. Drabbar bara mig själv, jag vet, men jag mår så psykiskt dåligt att det inte är värt det.

    Svara
    • Birgitta

      Jag blir både ledsen och arg när jag läser det du skriver.

      Det är ju själva fan att en yrkesgrupp som borde vara utbildade för att hjälpa kan få en att känna så!

      Och jag har hört detta från flera håll…

      Själv har jag så kallad frisktandvård vilket kostar 400:-/ månad i just mitt fall men det kan både kosta mer eller mindre beroende på ens tandstatus.

      Jag lät också bli att gå till tandläkaren under flera år, tyckte inte att jag hade några problem alls och tiden liksom bara gick.

      När jag väl gick dit hade jag massvis med tandköttsfickor som jag fortfarande tampas med.

      Jag märker inte av det i vardagen men det är ju starten till tandlossning och hur kul är det att vara tandlös till slut?

      Så jag biter ihop (observera ordvitsen) och går till tandhygienist var 3:e månad helt gratis tack vare frisktandvårdsavtalet.

      Har även bitit av pyttedelar av tänder 3 (!!!!) gånger inom loppet av 1-2 år (alla gånger pga hårt godis) vilket inte heller kostat något.

      Tandvård kan bli såååå fruktansvärt dyrt- därav mitt val med frisktandvård.

      Svara
  3. Jeguo

    Har också tandvårdsavtal
    Baserat på tandstatus betalar man olika belopp i vårt landsting
    Så mycket värt
    När jag var arbetslös tyckte min sambo att JAG skulle säga upp det
    Idiot sa jag det är ju verkligen då jag behöver det
    Och han betalar mer än mig
    Han har verkligen haft nytta av det
    Biter sönder tänder

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>