Har ni en plan?

Som vi har diskuterat många gånger förut kan hästlivet mycket snabbt förändras åt alla möjligs håll.

Idag undrar jag om ni har en plan eller tankar kring hur ni skulle göra om ni väldigt hastigt och oplanerat miste er häst?

Skulle ni köpa en ny häst eller lägga hästägandet på hyllan, permanent eller under väldigt lång tid?

Skulle ni kanske bli medryttare i stället?

Hur skulle ni finansiera ett nytt hästköp?

Själv har jag sedan länge lagt undan pengar till en ny häst; ni vet….”better safe than sorry”.

Att jag sedan verkligen inte VILL ge mig ut i hästletardjungeln är en annan sak och jag hoppas verkligen slippa detta under många år.

Men det är skönt att kunna om jag skulle vilja så att säga.

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. LenaB

  Jag hade säkert gått och köpt en ny häst, har oplanerat ”blivit av med” flera hästar de senaste 10 åren, dvs jag har inte sålt dem utan de har blivit skadade/sjuka. Å andra sidan hade jag innan dessa tio år (som varit fulla med hästrelaterade problem) 14 helt skade- och sjukfria år med min dåvarande häst, han var förvisso inte kul att ha med sig på tävling och så men han var iaf alltid frisk;-)
  Hade jag haft eget stall eller annan möjlighet att hålla ytterligare en häst så hade jag definitivt haft en yngre förmåga på tillväxt.
  Jag försöker ha en liten buffert för ny häst, men inte sådana pengar att jag kan införskaffa en ny på samma nivå utan det blir i så fall till att börja om igen med utbildning från grunden.

  Svara
 2. Marika Stoppert

  Jag vacklar i frågan vad jag skulle göra om det hände min häst något…….. Ibland tänker jag att det inte är aktuellt med en ny häst utan att jag då vill bli medryttare. Dock vet jag innerst inne att det är jobbkrav & tidsbrist som talar & att det antagligen skulle vara negativt för mig att inte ha häst eftersom pållen gör att jag ”måste” lämna jobbet när kvällen kommer & fanns inte stallet så skulle jag förmodligen jobba ännu mer. Så himla dumt men så är det….
  Jag behöver stallet, ridningen, hästen & allt runt omkring för att må väl så svaret är väl att det sannolikt skulle bli en häst till 🙂

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>