Tjära nån då!

Vet inte om ni minns att Vicke började klia sig något förskräckligt kring november förra året?

Jag har fortfarande ingen aning om varför men det höll i sig i flera månader (!!!), han var helt avskavd på delar av pälsen pga kliandet och jag provade flera olika preparat och strategier.

I år tänkte jag mota Olle i grind och har köpt både tjärschampo och en tillhörande olja  och om man läser om dess universaleffekt så känns det ju lovande.

Jag har inte märkt av någon kliande än men funderar på hur jag ska applicera oljan eftersom tjärdoft är något av de äckligaste lukterna jag vet och om det ska tränga in i mina händer….huuuu!

Antar att det är gummihandskar som gäller?

Har ni någon erfarenhet av oljan och/ eller hur man får bort äckliga dofter från just händerna?

6 kommentarer Skriv kommentar

 1. Jannike

  Använder både schampo och olja på sommaren när/om min får klåda i svans och man, hjälper helt ok. Det som hade störst effekt var dock att ge st.hippolyts Zink tillskott, efter att jag läst att zinkbrist kunde ge just klåda och eksemliknade utslag. Men schampot och oljan fungerar som sagt helt ok vid tillfällig klåda 🙂

  Svara
 2. Anonym

  Förutom att skydda händerna med handskar så gott det går… Har man fått äcklig lukt på händerna så börja att tvätta så mycket det går med kallt vatten. Då är porerna mer stängda. Vid varmvatten öppnas de och lukten kan tränga in i huden. (Fått tipset från en gristransportör som alltid duschade och tvålade sig i kallt vatten först då han upptäckt detta..).
  Annat tips ska vara att gnugga händerna i kaffesump.

  Svara
  • Birgitta

   Jag har även fått tips om metalltvål som jag aldrig hört om innan.

   Ska tydligen ta bort äckliga dofter.

   Googla!

   Svara
 3. Frida

  Plasthandskar är nog det enda som hjälper, tjärdoft sitter i flera dagar. För klåda är annars salva/kräm med Benzylbenzoat väldigt bra, fungerat bäst på min som är en hysterisk kliare.

  Svara
   • Frida

    Nej, hon har inte eksem men hon är väldigt ”kliig” av sig generellt och på sommaren blir det mer (gissar på insekter). Nej det är inte receptbelagt, finns i flera produkter mot klåda, dock ofta de som kostar lite mer. Har provat mycket men numera läser jag alltid på innehållsförteckningen efter Benzylbenzoat, det är det som hjälpt bäst. Kollade i en Facebookgrupp för de med eksemhästar och de lovordar detta och de borde ju ha provat rätt mkt 🙂

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>