Lördag- noga

Chillar….

Chillar….

Ja, nu chillar även jag efter ett väldigt bra ridhuspass.

Idag fokuserade jag på att vara mer noga och på att få en rundare galopp.

Det förstnämnda är en sådan grej som jag i perioder kan bli slarvig med och Vicke utnyttjar det direkt.

När jag tex gör en övergång från trav till skritt så liksom nöjer jag mig med att han saktar av utan att verkligen kräva att han går in i skritten mjukt och med bibehållen kontakt och inte som han själv vill med lite tvärnit med bakbenen. Svårt att förklara och tack och lov enkelt att åtgärda så fort jag tänker på det och blir noggrann.

Vill han lägga in en tvärnit i övergången så fortsätter jag i stället i trav och accepterar inte annat än mjuk övergång.

Galoppen blir lätt lite eller mycket kantig beroende på omständigheter och hur nogsamt jag rider och där måste jag jobba med att få den rundare och att bakbenen engageras genom att Vicke tar skänklarna på rätt sätt.

Det handlar inte om tempo utan just engagemang och även här glömmer jag bort mig ibland men ser det tydligt på tävlingsfilmer tex.

Men idag var jag skärpt och då blev det bra!

Vädret är fortsatt somrigt så efter dusch blev det utsläpp i hagen utan täcke, det gäller att njuta av varje dag som är så här fin känner jag.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>