Trötta?

 

Såg en skämtteckning för ett tag sedan under vilken den stod typ ” att bli vuxen är att alltid vara trött och att höra att alla andra också är trötta”. Inte ordagrant men ungefär så och just nu känner jag verkligen så.

Men är ni också trötta?

Är det mörkret det beror på eller vad tror ni?

Jag kan varken skylla på att jag har för mycket att göra på jobbet eller på fritiden- tvärtom.

Om det handlar inte om att jag vill ha MER att göra heller…gud bevara mig…hur skulle jag orka det 🙂 ?

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anna

  Jag är väldigt trött på morgnarna nu, det tror jag beror på mörkret. Är definitivt mer av en nattuggla och när det dessutom är becksvart klockan 6 då känns det nästan omöjligt att vakna. Är så trött att jag känner mig förvirrad och mår illa. Det låter helt galet men det känns nästan som att det inte GÅR att stiga upp.

  Men jag piggnar till när jag varit uppe en stund och sedan är det som vanligt.

  Svara
 2. Ann

  Ju mindre man har att göra ju segare blir man.
  Jag har inplanerat i min kalender 05.30 till 22 varje dag. Jag är inte trött alls!

  Svara
  • Anna

   Bara av ren nyfikenhet – har du alltså skrivit upp i kalendern vilka tider du äter frukost/middag osv eller sover du bara fem timmar per natt typ?

   Svara
  • Birgitta

   Jag tror att det handlar om flera saker.

   Dels hur man är som person; jag hade blivit lite stressad av att ha så mycket inplanerat.

   Sedan handlar det också om VAD man har inplanerat; är det roliga grejer (inte tröttande tycker jag) eller är det ”måsten”?

   En annan viktig faktor tror jag är förmågan att själv påverka det som planeras.

   För att ta dig som exempel är du egen företagare och kan egentligen, i alla fall i teorin, påverka hur mycket arbete du åtar dig, vilka uppdrag osv.

   Detsamma gäller dina ridlektioner och även dina hästar. Du har eget stall och kan bestämma när du vill rida, fodra, ta in och ut hästar bla bla bla.

   Ju större denna frihet är desto lättare är det att orka mycket och ta på sig mycket tror jag.

   Om vi ska ta mig som exempel så är jag jättelåst på jobbet- jag är helt ensam och måste infinna mig där på exakta tider och kan knappt flexa en minut.

   Även kring hästen finns det en del saker jag inte kan påverka eftersom det sköts kollektivt och dessutom ligger en bit ifrån bostaden. Osv.

   Men som sagt tror jag också att det det handlar om att man rent genetiskt är i vart fall lite olika och du är lycklig nog att aldrig känna dig trött vilket jag verkligen avundas.

   Sedan KAN jag jobba otroligt mycket/ ha massvis inplanerat vid behov och har också haft det så i perioder men för min del tror jag inte att det hade varit hälsosamt i längden.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>