Tävlingskoll

Tävlingssäsongen börjar lida mot sitt slut och jag funderar redan på målen för nästa år osv.

I år har jag tex haft som mål att försöka rida på i vart fall 65% när jag tävlar och det har jag lyckats med rätt många gånger men långt ifrån alltid.

Idag undrar jag om och i så fall hur ni gör er tävlingsplanering?

Blir det mest som det blir höll jag på att säga eller har ni en lång och/ eller kortsiktig plan som ni försöker hålla er till?

Har ni via tex TDB koll på tävlingar flera månader fram?

För ni någon form av statistik över ert tävlande, sparar protokoll från dressyrtävlingar, går kanske tom igenom dessa efter x tid?

Själv har jag, tro det eller ej, sparat alla protokoll från alla tävlingar jag någonsin deltagit i.

Fråga mig inte varför….jag tittar aldrig på dom utan de finns i flera olika pärmar.

För många år sedan brukade jag även vid årets slut göra diverse uträkningar som jag spaltade upp i ett worddokument; jag räknade då tex ut antalet starter, placeringar, hur mycket prispengar jag fått osv.

Väldigt ambitiöst 🙂 även om jag inte heller använde detta till något särskilt.

Numera blir det inte fler placeringar än att jag kan hålla dom i huvudet ha ha ha och vill jag gå tillbaka och kolla något finns det mesta i TDB.

En bekant som tävlar dressyr vet jag har ett väldigt ambitiöst upplägg där hon lägger in alla sina starter i ett kalkylark i Excel men jag vet inte exakt hur eller till vad hon använder det därefter.

Själv skulle jag i så fall behöva gå en Excelkurs för mina kunskaper i detta program räcker inte till men som sagt; frågan är vad jag sedan skulle göra med uppgifterna?

Kanske kunna se någon form av mönster i tävlandet beroende på olika faktorer?

Är ni lika ambitiösa eller vilket upplägg har ni?

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Cornelia

    Jag har också sparat alla protokoll, har mängder med pärmar, kan liksom inte kasta dom 🙂 ibland går jag tillbaka och tittar på dom, tillexempel om man ska tävla och man vet att man ridit för den domaren förut så kan man se lite vad just den domaren fokuserade på.

    Svara
  2. Minstral

    Sparar protokoll mest för att se att det faktiskt går framåt men även för att ha domarkoll. Har alltid en plan, tävlar LB1 nu och vill bli stabil men förhoppnvis la nästa år, fattar verkligen inte de som sitter och plockar rosetter i för lätta klasser, jag går snarare för fort fram.

    Svara
    • Birgitta

      Jo du….det där känner man igen….

      Jag kanske också går för fort fram men att ”ta” 20 placeringar på ett år utan att gå vidare till högre klasser (som förekommer) är inte min grej.

      Jag fortsätter att propagera för ett annat uppklassningssystem men vi får väl se vad som händer.

      Svara
      • LenaB

        Tycker väl att är man bara stadig i en klass med goda procent, så är det dags att börja med nästa. Ibland kan ju problem med byten etc ställa till det dock, men annars finns det väl ingen anledning att vara kvar i en lägre klass. Däremot har jag full förståelse när ngn backar en bit pga skador eller liknande, men oftast är du dessa tillbaka på ”sin” nivå igen rätt snabbt.
        Sedan kan man ju ha olika mål med sitt tävlande, har tex en god vän som plockar ut sin häst 1-2 ggr per år och rider en msv:b för att kolla att de fortfarande gör rätt:-)

        Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>