Måndag- bra start

Om man gillar att träna, och det gör ju jag 🙂 , kunde veckan inte ha börjat bättre eftersom det stod just träning på schemat.

Fokus ligger fortsatt på att förbättra galoppkvalitén, galoppen kan lätt bli det jag kallar ”kråkig” eller ”struttig”, dvs ej helt tretaktig.

Märks mest vid spänning (läs: inne på tävlingsbanan) men jag har ju också blivit lite van vid denna galopp och därmed inte varit tillräckligt aktiv i att få igång den rejält vilket går.

Jag tycker oftast att det mycket handlar om att man ska bli det jag benämner ”medvetandegjord”- det räcker oftast ganska långt.

Men så länge man tror att man gör rätt och inte får påpekat för sig att ”det där är inte bra” så är det lätt att befästa felaktigheter.

Vicke kan ofta ligga på nästan 70 % på galoppdelen när vi tävlar men det är inte för att galoppkvalitén är särskilt bra (den ser snarare inte alls speciellt bra ut tycker jag själv) utan det beror ju på att han ändå gör tex bytena korrekt och bra.

Skönt i alla fall att det inte råder diskrepans mellan det jag får höra på träningarna och kommenterat från domarna- alla är överens 🙂 !

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>