För er över 40

Inlägget är i samarbete med Trademax.se

Jag har förstått att jag har en hel del läsare i min egen ålder och idag är jag lite nyfiken på om och i så fall hur ni märker att ”åldern börjar smyga sig på” om man ska uttrycka sig lite fint 🙂 ?

Gråhårig kan man ju bli rätt tidigt men har ni märkt något annat?

Tryter orken tex?

Själv känner jag mig ta i trä som….tja…30 eller nåt….förutom på en punkt och det är synen!

För några år sedan upptäckte jag från en dag till en annan att jag knappt kunde läsa innehållsförteckningar och dylikt på olika matförpackningar och sedan dess är det ”kört”.

Jag behöver ständigt läsglasögon och har hur många par som helst utspridda i lägenheten, bilen och tom i stallet.

Klarar mig inte utan dom och vill också gärna ha bra belysning när jag läser.

Maken installerade nyligen nya sänglampor och det underlättar jättemycket.

Är det fler som känner igen detta med försämrad syn och/ eller andra ålderstecken?

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. Lisa Ling

  Känner så väl igen det du beskriver. Synen är, även för mig, ett väldigt påtagligt ålderstecken. Speciellt på morgnarna är det lite suddigt, morgontidning går bort!

  Svara
 2. Lee

  Faktiskt inte. Inga grå hår, o slutat färga håret. Synen har klarat sig på så vis att jag är väldigt närsynt, använder linser. Så när jag eg behövde starkare styrka så skulle jag isf behövt läsglasögon, men optikern testade en starkare lins o en svagare på varje öga (trots jag ser lika dåligt på båda), o då kompenserar det upp det. Skönt så länge jag kan slippa!

  Svara
 3. Charlotte

  Jag närmar mig 50 och har alltid haft ”röntgensyn” men märker att en liten försämring inträffat sista året. Jag använder oftast terminal- och läsglasögon för det känns avlastande, men om jag inte har några till hands funkar det utan. Vad jag däremot märker STOR skillnad på är känslighet för höga ljud. Jag bor förvisso i Stockholm, men många av de ljud på tex restauranger som jag klarade bra ”förr” blir jag väldigt trött (och grinig) av idag!

  Svara
 4. Mymind

  Det kommer knyckvist, verkar det som, som du sa om din syn. Plötsligt bara så… har det gått ”neråt” ett steg. Som när jag trillade av hästen för ett halvt år sen, man fick ta det lugnare någon vecka, och vips har kondisen försämrats så mycket mer än man tänkt sig. Och svårare är det att ”komma tillbaka” för varje gång. Om man inte har en upplagd träningsplan… Nu är ju jag då ett par år från 60 så där är det också en rejäl skillnad förstås :). Men min räddning är nog vardagsmotionen, ner till källarens tvättstuga, upp på vinden och hänga tvätt, ner i pannrummet och fylla på ved, ut i vedbon och hämta in lite mer, ner i källaren igen… och så massa med mikropauser när man på jobbet och hemma sitter framför skärmen. Ibland blir man lite rädd när det plötsligt ändras ett ”hack bakåt” som du berättade, men hoppeligen får det en att förebygga så gott det går. Och det gör ju du med allt stallsarbete och all rejäl ridning. Ha en skön fortsättning på vinterstarten! 🙂

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>