14 kommentarer Skriv kommentar

  1. Ann

    Antingen ligger det liksom bara ovanpå kåporna, eller så får man ha den andra typen av täcke; som bara är bakom sadeln och fästes i gjorden m ett spänne.

    Svara
    • Birgitta

      Exakt min tanke. Tur att ”man” har sparat täcken sen 1800- talet 🙂 . Jag har ett ländtäcke som är gott och väl 15 år gammalt som ska få återuppstå!

      Gillar ju ridtäckena bättre men tror att det blir för ”slängigt” att bara ha det löst som du beskriver- iaf om man ska mer än skritta.

      Svara
    • Birgitta

      Det är ju precis ett sådant jag har och som syns i bild, dock ej pålagt ordentligt.

      Men även dom har man ju under kåporna?

      Svara
    • Liv

      Ja alltså och låt skrittäcket vara under stigläderna 🙂 Jag har singelkåpa och har alltid fäst så.

      Svara
  2. Malin

    Jag har en childeric som ju har väldigt känsligt läder och jag har alltid mina skrittäcken mellan kåpan och stiglädret. Aldrig fått några repor. Skrittäcket är ju mjukt. Att ha skrittäcket så tycker jag värmer låren lite också.

    Svara
  3. Ingela

    Lite utanför vad ditt inlägg handlar om… Men lite med ämnet är det. Vad har du för sadel? Vet att du skrev för ett tag sedan att du bytte, men glömt från vad och till vad 😉 Orkar inte leta i gamla inlägg.
    Hade du en Equipe (modell?)? och bytte till en annan Equipe? Var fick du hjälp av utprovare?
    (Jag letar sadel och håller på att bli tokig på alla rön. Har tydligen en häst med svårt sadelläge.. kort anläggning och överbyggd och lite så….
    Jag köper gärna begagnat men behöver ändå hjälp med utprovning…
    Bestämde mig häromdagen att jag skulle måtta och beställa en ny, skickade bilder till utprovare och fick till svar att min häst är roterad och har lite andra svårigheter.. Så, där verkade de inte vilja befatta sig med mig. -Till saken hör att samma dag som jag tog bilderna hade jag varit hos veterinär och fått ok på hästen att den är jämn och fin. Inte lätt det här

    Svara
    • Birgitta

      Bytte in min Equipe Oracle mot en ny Equipe Olympia. Tror inte Oraclen säljs ny längre.

      Olofs sambo är sadelutprovare och återförsäljare för Equipe så det kunde inte ha blivit smidigare.
      Jag provred en hel träning i den nya sadeln innan köp.

      För tusen år sedan hade jag ett sto med mycket svårt sadelläge (obefintliga bogblad, alla sadlar kasade fram)- DET var inte roligt och jag letade jättelänge och provade massvis med sadlar så jag vet hur jobbigt det kan vara….

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>