2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Ett omdiskuterat ämne med alldeles för lite forskning som du nämner. Jag tror det viktigaste för hållbarheten är hur hästen har det under sin uppväxt, där bygger man det hela. Jag tror ju också på tidig inridning men en försiktig sådan med många viloperioder. När hästen väl är vuxen tror jag det viktigaste är att inte helt plötsligt utsätta den för nya saker, typ om den alltid går i ridhus kan en vild uteritt bli ödesdiger, går den alltid i liten platt grushage kan det bli för mycket att plötsligt släppa den i en jättehage med backar och stenar.
    Har hästen fått en bra uppväxt tror jag på, utevistelse i hyfsad hage mellan 5 och 10 timmar. Ren och mjuk bädd. Bra foder. Hyfsat varierad träning på varierat underlag och sist men absolut inte minst viktigt utan tvärtom kanske det viktigaste – träna för en bra tränare!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>