Sorgligt (om alkohol)

Blir tyvärr inte det minsta förvånad över denna undersökning – detta har jag vetat och känt i evigheter.

Men förhoppningsvis kommer det att ändras över tid om än långsamt.

Det tycker jag att inställningen till cigaretter tveklöst har gjort; upplever att det blir mer och mer ovanligt att man röker.

Om det sen beror på en annan medvetenhet eller hälsoaspekterna, eller båda låter jag vara osagt.

Men vad gäller sprit måste jag nog säga som en bekant till mig: hade sprit ”uppfunnits” idag hade det varit förbjudet…..

5 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anette Fritzon

  Håller med
  Otaliga är gångerna man fått menande blickar eller direkt frågan ”oh är du gravid, så kul” när man inte vill ha nån alkohol på fest eller restaurang, oavsett om man kör eller inte…
  Nej, jag vill bsra inte ha, kanske.
  Jag kan visst ta lite vin en cider eller dricka mig plakat, men inte för att det ’förväntas’ av mig

  Svara
 2. Minstral

  Jag tycker att vi föräldrar har ett stort ansvar här, dels vara tydlig med att man inte får dricka alkohol som omyndig dels att signalera att det är ok att välja bort det även senare. Jag och min man dricker men vår dotter gör det inte. Hon kan möjligtvis ta en cider när vi är på fest. Samma med min bror, han, hans fru och hans äldste son dricker, men deras yngste gör det inte. Det är oerhört viktigt att lära barnen att det är ok att välja bort. Sen tycker jag också vi är dåliga överlag på att erbjuda alkoholfria alternativ när vi bjuder. På sin höjd blir det vatten eller läsk. När jag bjuder har jag alltid utbud av spännande drycker både med och utan alkohol.
  På pub/restaurang tycker jag det har blivit mycket bättre med större utbud. När jag av olika anledningar inte kunnat dricka alkohol och varit på AW har det funnits bra utbud av alkoholfri öl och absolut ingen som ifrågasatt mig.

  Svara
  • Birgitta

   Upplys en näst intill absolutist:
   Vad smakar tex alkoholfri öl eller andra alkoholfria alternativ (för mig ÄR läsk och vatten alkoholfria alternativ)?
   Att jag inte dricker alls beror till största del faktiskt på alkoholsmaken som jag tycker tränger igenom allt och smakar vidrigt,även i tex jättesöta viner.

   Svara
   • M

    Om man är på en bar brukar de kunna göra de flesta goda drinkar från menyn utan alkohol i

    Svara
   • Minstral

    Alltså jag gillar ju ölsmaken och om öl smakar alkohol tycker jag den har för hög procent. Alkoholfri öl smakar som öl gör mest faktiskt. Alkoholfritt vin tycker jag mest smakar saft, då är en god must eller cider att föredra. Vatten gillar jag men läsk vill jag absolut inte ha till en fin middag.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>