När snålheten bedrar visheten

Har sett det i flera ridhus; trasiga redskap som man förväntas plocka upp hästbajs med.

Resultat: folk skiter i (observera ordvitsen) att ta bort skiten.

Att ersätta en trasig grep (skaftet brukar vara intakt så det kan man återanvända) kostar inte många kronor men gör att man kan hålla ridhusbotten i bra skick längre.

Enkel matematik.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonym

    Det sjuka är att står det en bra grep i ridhuset så snor (vissa..) folk med sig den. Jag är gårdsägare och det problemet har vi haft. Efter femte grepen blev snodd (alla rejält uppmärkta) fick jag nog så nu tar vi inte emot några ridande utifrån. ”Reservgrepen” som var skruttig grep, blev minsann aldrig snodd men är nu äntligen kasserad då vi inte längre har detta problem.

    Svara
    • Birgitta

      Bedrövligt! Och pinsamt att göra sig till tjuv för en ”sketen” (ursäkta ordvitsen) grep!

      Jag har en häst som kan lägga 2 rejäla högar i ridhuset och att plocka upp dessa med en skraltig grep är rätt så meckigt. Absolut ett I-landsproblem förvisso men samtidigt vet jag hur många människor, även jag själv, fungerar.

      Ju bättre utrustning desto större sannolikhet att man verkligen mockar noga och en ridhusbotten är ju en rätt kostsam investering.

      En tanke:

      I stället för att förbjuda folk ”utifrån” att rida så höj ridhushyran och förklara att höjningen beror på att x grepar har köpts in.

      Vill ryttare inte betala den högre avgiften så får de hitta annat ridhus helt enkelt.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>