Förbereder doggy

Jag har vid några tillfällen berättat för er om våra vedermödor med Mollys rädsla för raketer och smällare.

Förra året körde ”man” i vår by igång detta meningslösa smällande veckor innan nyår och höll på med det långt in i januari och vi var förtvivlade.

Molly ville knappt gå ut till slut och började darra så fort det smällde.

I år har jag läst på, googlat, tagit del av andras erfarenheter osv och har nu köpt in både Adaptil (halsbandet) och Zylkène och hoppas på i vart fall lite effekt.

För tyvärr verkar det inte finns något universalmedel som hjälper alla hundar men detta var det närmaste jag kunde komma och som också rekommenderas av vissa veterinärkliniker.

Jag lovar att återkomma med en utvärdering för vi är ju långt ifrån ensamma om detta bekymmer.

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Helena Tang

    Birgitta, ”thundershirt” kan vara värt att kolla upp med. Den finns att köpa, men många gör hemmaversioner som fungerar lika bra.

    Svara
    • Birgitta

      Don’t get me started…..

      Det är så irriterande och tja….fruktansvärt att jag nästan saknar ord.

      Och tyvärr kan det bli så att det jag köpt har noll effekt.

      Vi tänkte börja med halsbandet och tabletterna så fort de sätter igång ned det djävla smällandet så det kan i princip bli när som helst 🙁 .

      Svara
  2. Anna

    Zylkène har jag använt till mina katter inför resor/flyttar och det har haft en mild men märkbar effekt. De har liksom haft lättare att slappna av igen och varit mindre reaktiva.

    Men det är inte särskilt starkt… Stackars Molly jag lider med henne, håller tummarna för att hon mår lite bättre i alla fall med detta!

    Svara
  3. Charlotte

    Om inte Zylkene hjälper kan jag varmt rekommendera Equi-Calm (innehåller bl.a. B-vitaminer, L-tryptofan och magnesium och köps i hästsportbutiker). Googla för dosering till hund, bl.a Anders Hallgren samt flera etologer har skrivit om det.
    Man kan ibland träna bort skott- och raketrädsla med hjälp av inspelade raketljud. Men då bör man ha hjälp av en duktig instruktör/hundpsykolog som arbetar med positiva/belöningsbaserade metoder.

    Min hund som är en omplacering och glad och trygg idag men med ett trauma i bagaget äter B-vitamin året runt, och Equi-Calm vid nyår.

    Svara
  4. Jannike

    För att zyklene ska ha som bäst effekt ska man börja 1-2 veckor innan fyrverkerier eller dylikt

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>