Är du velig?

Av de som ”tror på” horoskop (vilket jag förvisso inte gör) kan man ibland få höra att Vågen (som jag) är velig.

Detta stämmer inte alls in på mig i alla fall- däremot kan jag säga att jag väger allt möjligt ”för och emot” för att därefter väldigt snabbt fatta ett beslut, beslut jag sällan ångrar.

Däremot har jag en del personer i min bekantskapskrets som jag absolut skulle definiera som veliga och om jag hade varit dessa personer hade jag tyckt att det hade varit jobbigt med detta velande.

Men frågan är om man som velig person märker det själv och/ eller störs?

Som utifrånbetraktare påverkar veliga människor mig så tillvida att jag känner att jag har svårt att till 100 % engagera mig när de frågar om råd eller bara vill delge mig sina planer och det är ju för att jag ”vet” att det de säger idag högst troligt inte kommer att gälla imorgon, om en vecka eller ens senare samma dag. Och då orkar jag liksom inte bry mig.

För när man har tillfrågats om råd ”femtioelva” gånger, gett massor och frågeställaren ändå ändrar sig hit och dit utan att det känns som de råd man gett ens har övervägts….tja…då tröttnar jag.

Känner ni igen er?

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna

    Jag är inte velig på så vis att jag bestämmer mig och sedan ändrar mig tusen gånger men jag kan tveka väldigt länge innan jag bestämmer mig. Jag har en tendens att bli överväldigad av all information kring ett beslut och så blir jag liksom nästan paralyserad… Däremot när jag väl vet vad jag vill så är jag väldigt beslutsam.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>