Veckan som gått

Veckan inleddes med att Vicke fick besök av veterinären, tack och lov bara för att få tänderna raspade (vilket jag låter göra en gång om året) och bli vaccinerad.

Nu vilar han enligt plan och det gör jag också eftersom vi åkte till Dubai i onsdags.

Att valet föll på just Dubai berodde på flera olika faktorer:

Min man är flygrädd och därför går riktigt långa flygresor bort samtidigt som vi ville till något solsäkert ställe.

Kanarieöarna i all ära och jag har varit där fler gånger men har man otur (vilket jag förvisso inte haft men någon gång kan vara den första…) så är det förvisso runt 24-25 grader där nu men molnigt flera dagar i rad och vi vill sola.

Sedan vill vi helst åka till något ställe där man kan mer än ligga i solstolarna.

Inte så att vi är speciellt ”kulturella” av oss och vill in på olika museum och dylikt men tex Kap Verde, där vi var förra december var liiiite för ”dött” med väldigt lite att åka och titta på (vi hittade dock lite utflykter på egen hand).

Att flyga till Dubai var nog den smidigaste flygningen jag varit med om; Emirates är ett jättebra bolag och vi märkte knappt när planet lyfte eller landade tex.

Vi bor på ett 4-stjärniga hotell på den konstgjorda ön Palm Jumeirah och i resans pris (ca 11.000) ingår frukost och middag (vi åker med Apollo).

Det mesta kostar som i Sverige eller mer så någon shopping ska man kanske inte räkna med om man vill fynda; dock är utbudet av affärer enormt.

Det är rejäla avstånd mellan de olika sevärdheterna och annat av intresse så vi åker taxi överallt, man kan omöjligt förflytta sig till fots så långa sträckor och dessutom är det runt 30 grader.

En sak som vi noterat nöjt är att det är näst intill kliniskt rent ”överallt”, klotter och nerskräpning existerar inte.

Vi åker hem tidig onsdag morgon och är hittills mer än nöjda med resan.

5 kommentarer Skriv kommentar

 1. Minstral

  Att start och landning inte känns har inte alls att göra med bra eller dåligt. Ibland är det bra att landa mjukt och ibland inte, det beror på väderförhållanden hur mycket tyngd piloten måste landa med för att det ska stämma med tillgänglig bromssträcka, till och Emirates piloter startar och landar utifrån yttre förhållanden.

  Svara
  • Birgitta

   Jag gissar att det i vart fall lite handlar om planets tyngd- vårt plan var ett ”tvåvånings”.

   Oaktat just start och landning blev vi imponerade av Emirates. Man fick tex gratis whiskey, öl och vin- ointressant för oss förvisso men sådant brukar många andra bolag ta saftigt betalt för.

   Maten var också superb, det fanns gratis wi-fi, ett enormt filmutbud (helt nya filmer) på hur många språk som helst (gratis) osv….

   Och inte det där jobbiga ”tiggandet” (försäljningserbjudanden som ropas ut som om det vore tidernas fynd).

   Ett lite mer ”classy” flygbolag helt enkelt och det är ju inte bara min åsikt utan det kan man läsa om lite överallt.

   Jag skulle gärna välja Emirates alltid.

   För övrigt har vi haft världens otur på senaste flygningarna. Från Kap Verde i december förra året påstods det att något blivit ”fel” med all mat så vi fick kokta sommargrönsaker med makaroner (billigaste möjliga och smakade därefter) till middag på en över 6 timmar lång flygning.

   I somras från Italien fick min man inte beställd laktosfri mat och man ryckte bara på axlarna. Vi reklamerade detta men sedan gick bolaget (Primera) i konkurs 🙁 .

   Svara
   • Minstral

    Tvivlar inte ett dugg på att Emirates är ett av de bästa, menade bara att piloterna är skickliga och kan sitt jobb oavsett flygbolag och vad som är standard i kabinen.

    Svara
    • Birgitta

     Idag flyger väl piloterna sällan, det mesta verkar skötas av apparatur? Och med utvecklingen som är så skiljer det nog inget eller ytterst lite mellan olika piloter.

     Svara
     • Bodil

      Så är det ju inte… Det är klart att det är skillnad på skickligheten från en erfaren kapten och en ny styrman.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>