Måndag- på jobbet

En bild på min vackra häst från hans arbetsplats 🙂 .

Gossen tyckte inte att vi behövde ta några ”ordentliga” kort på honom så han hade öronen i alla möjliga vinklar hur länge som helst innan jag lyckades knäppa detta, hi hi.

Jag red ungefär ”som vanligt”, igångsättningen efter ”vilan” anser jag därmed vara avklarad, den var ju inte så lång.

Om jag får önska så tycker jag att det är lagom med 2 kortare (10-14 dagar) viloperioder om året men som vi alla vet kan det bli helt andra intervall pga skador och sjukdomar.

Hur tänker ni kring vila? Planerar ni in detta eller kör ni på tills det så att säga ”smäller” av en eller annan anledning?

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna

    Med en häst med spat är längre vila inte hållbart då lederna inte tål att ställas av och sen på. ett par dagars vila med jämna intervaller, handskitt och longering för att hålla kroppen aktiv men utan belastning. Planerar 1 vecka på ”spa” till sommaren för att jag ska kunna resa och då blir det vattenband och vibrationsträning för hästen. Speciell i ridning och hantering så vågar inte låta vem som helst ha hand om honom, kanske blir det bättre när jag känner hästen mer. I förhållande till öron så läste jag att det skulle fungera att sätta på gnäggljud på mobilen för att få dem fina till bilder. Kanske värt att prova och utvärdera här på bloggen?

    Svara
    • Birgitta

      Ha ha…ja, gnäggljud skulle säkert funka!

      Angående vila så gissar jag att det skulle vara lätt att hitta någon som vill rida på min välutbildade, lättridna och snälla häst och om inte annat hade jag kunnat köra honom till Olof.

      Men jag VILL verkligen ge honom ”totalvila” så länge det fungerar eftersom han ju nästan 50 veckor om året rids 6-7 dagar i veckan.

      Ligger det någon liten skada/ överansträngning och ”pyr” så kan en kortare vila eventuellt hjälpa och om inte annat får tex ryggen och munnen vila helt.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>